Steaua poate promova la vară în Liga 1. Vasile Dîncu schimbă legea pentru clubul Armatei

Vasile Dîncu, fostul ministru al Apărării, a propus alături de alţi doi parlamentari de la PSD dezbaterea în regim de urgență a unor modificări aduse Legii educației fizice și sportului astfel încât Steaua să poată promova la finalul acestui sezon în Liga 1.

13 apr. 2023, 16:59
Steaua poate promova la vară în Liga 1. Vasile Dîncu schimbă legea pentru clubul Armatei
Steaua poate promova la vară în Liga 1. Vasile Dîncu schimbă legea pentru clubul Armatei

Steaua poate promova la vară în Liga 1. Actuala lege interzice clubului din Ghencea să participe în Liga 1 deoarece este club de drept public. Steaua putea obţine drept de promovare dacă își schimba forma de organizare, fie ca asociație non-profit, fie ca societate comercială pe acțiuni, sau dacă prin modificarea legii și cluburile de drept public să poată fi considerate profesioniste.

Citeşte şi: Gigi Becali: „Ne luăm Steaua înapoi! CSA se va numi Fotbal Club Talpan SB”. Ce spune de scandalul bannerelor cu Ungaria Mare

Vasile Dîncu și colegii lui din Partidul Social Democrat au propus dezbaterea în regim de urgență a unor modificări aduse Legii educației fizice și sportului care ar trebui să aducă dreptul de promovare al celor de la Steaua dacă vor fi aprobate până cel târziu cu o săptămână înaintea startului viitorului campionat.

Citeşte şi: Lovitură de teatru în procesul pentru palmares dintre FCSB și CSA Steaua. Decizie surprinzătoare luată de ICCJ

Oficialii Federației Române de Fotbal susţin că Steaua va putea promova, chiar dacă la startul campionatului nu avea acest drept. „Modificarea normei legale care împiedică în prezent cluburile de drept public să fie membre ale unei ligi profesioniste înseamnă în mod automat că această restricție nu mai este aplicabilă și oferă clubului în speță posibilitatea de a participa în Liga 1 începând cu sezonul următor, dacă sunt îndeplinite și toate celelalte condiții regulamentare!”, a transmis FRF pentru GSP.