Steaua rămâne în cărţi pentru titlu. A învins la limită pe Petrolul

Ploieştenii au deschis scorul în Ghencea, dar Tibi Bălan şi Nikolic au întors rezultatul, iar roş-albaştrii se menţin la cinci puncte în urma liderului CFR Cluj.

RomaniaTV.net
03 mai 2012, 19:06
Steaua rămâne în cărţi pentru titlu. A învins la limită pe Petrolul

Meci dramatic în Ghencea, în etapa a 29-a a Ligii I. Steaua a fost la un pas să iasă definitiv din lupta pentru titlu, iar Petrolul să facă un pas mare spre salvarea de la retrogradare. Oaspeţii au deschis scorul, însă roş-albaştrii au întors scorul şi au reuşit să se impună, în ultimele minute, cu scorul de 2-1 şi continuă lupta pentru titlu.

Prima parte a meciului a fost una monotonă, prea puţine ocazii deranjând cei doi portari, Tătăruşanu şi Hamutovski, revenit în Ghencea după şase ani. Primul gol a venit din partea prahovenilor, care au punctat din corner, în minutul 33. Younes Hamza a reluat cu capul chiar din centrul careului, asta după ce înainte, îl împinsese clar pe Chipciu. Nu s-au bucurat însă prea mult petroliştii, pentru că Tibi Bălan a egalat 6 minute mai târziu, după un şut frumos din interiorul careului.

După pauză Steaua a fost echipa mai puternică şi mai prezentă în atac, iar ocaziile nu au întârziat să apară la poarta lui Hamutovski, ele fiind ratate pe rând de Pârvulescu, Tănase, Rusescu şi Nikolic. Muntenegreanul avea să o şi salveze pe Steaua, pe final, el marcând golul victoriei, în minutul 82. Scorul final a rămas 2-1, iar Steaua a egalat-o la puncte pe Dinamo şi se află pe locul 5, la 5 puncte în spatele liderului CFR Cluj.