Ștefan Demici a dispărut subit de la conducerea Poliției Locale, după punerea în libertate a lui Piedone și revenirea acestuia la Primăria Sectorului 5

Fane Demici, controversatul ofițer de poliție, a fost îndepărtat de la conducerea Poliției Locale Sector 5, după ce Cristian Popescu Piedone a fost eliberat din închisoare și a revenit la Primăria Sectorului 5.

27 iul. 2023, 19:47
Ștefan Demici a dispărut subit de la conducerea Poliției Locale, după punerea în libertate a lui Piedone și revenirea acestuia la Primăria Sectorului 5
Piedone face „curat” la Primărie. Fane Demici nu mai este adjunctul Poliției Locale Sector 5

Ștefan Demici a fost izgonit de la conducerea Poliției Locale, după ce edilul Primăriei Sector 5, Cristian Popescu Piedone, a fost eliberat din penitenciar. Demici fusese managerul secției de rugby al clubului Dinamo București, iar mai apoi a fost adus ca adjunct al Poliției Locale din Primăria lui Piedone, cu doar câteva luni înainte ca edilul să fie pus în libertate.

Fostul rugbist a devenit cunoscut din postura de jucător al clubului Dinamo și membru al lotului național. În timpul activității sportive, Demici a fost încadrat în structura Ministerului Afacerilor Interne și făcut ofițer.

După ce a renunțat la postura de jucător, Ștefan Demici a devenit antrenorul echipei, făcând să pară că toată viața sa va fi strâns legată în continuare de rugby. Cu toate astea, calitatea de polițist și antrenor în cadrul clubului MAI nu l-a oprit pe acesta din a intra în cercurile lumii interlope.

Citește și: „Ce faci, păpușă?”. Cristian Popescu Piedone, în centrul unui scandal. FILIA l-a criticat dur pentru modul în care i-a vorbit unei adolescente însărcinate

Potrivit surselor din anturajul lui Fane, citate de gandul.ro, acesta recrutase mai mulți jucători și foști jucători de rugby, folosindu-i ca agenți de pază în cluburi, restaurante, cazinouri, dar și pentru paza unor nume importante din mediul afacerilor.

Totodată, acesta a devenit și unul dintre ultrașii de temut ai galeriei echipei de fotbal Dinamo. În presă au apărut articole cu privire la un incident care a avut loc în toamna anului 2019, după ce 30 de ultrași dinamoviști au ajuns la Timișoara cu avionul, pentru a-și susține echipa la un meci din Cupa României, și s-au bătut cu microbiștii timișoreni și ar fi vandalizat o mașină. Ștefan Demici ar fi făcut parte din gruparea „Surpras”, care aparține Peluzei Sud a roș-albilor.

Astfel, numele lui Demici a apărut în mai multe incidente violente, asta până când modul de viață nesănătos i-ar fi adus mai multe probleme de natură cardiacă. Acesta a fost operat de urgență, pe cord deschis și părea că se îndreaptă către un mod de viață mai sănătos.

Citește și: Piedone se bucură de dulcea libertate. Lux, dans și opulență în cluburile din Mamaia. Cum a celebrat edilul ziua ginerelui său

În 2017, managerul dinamovist a avut probleme cu Poliția Animalelor, după ce a aruncat, de la etajul 14 al unui bloc, un cățeluș din rasa Shih Tzu, care aparținea unei femei, pentru că ar fi fost beat și animalul îl enerva. Acesta a reușit să cadă de comun acord cu proprietara patrupedului, continuându-și, ca și cum nimic nu s-ar fi întâmplat, activitatea în structurile MAI.

Înainte cu câteva luni de punerea în libertate a edilului Cristian Popescu Piedone, Demici a fost detașat de la Dinamo la Primăria Sectorului 5, unde a primit funcția de adjunct al Poliției Locale.

Revenirea lui Piedone la Primăria Sectorului 5 a dus la dispariția lui Demici din instituție. Oficiali din cadrul instituției au declarat, pentru Gândul, că Fane Demici era detașat la Poliția Locală Sector 5, dar, după ce Cristian Popescu Piedone s-a întors, detașarea „a expirat” subit, acesta revenind pe vechea funcție de la CS Dinamo București.