Ştefan Mandachi „şîeu” are o nouă provocare virală pe reţelele de socializare

Omul de afaceri Ștefan Mandachi, cunoscut pentru campania #șîeu, prin care milita pentru autostrada Moldovei, vine acum cu o nouă propunere: antreprenorii români să meargă în școli și să îi educe pe copii să fie exigenţi cu statul pe care ei și părinții lor îl întrețin prin taxele pe care le plătesc.  

16 nov. 2019, 10:21
Ştefan Mandachi „şîeu” are o nouă provocare virală pe reţelele de socializare

Ştefan Mandachi are o nouă campanie virtală pe reţele. Educația financiară și antreprenorială în școlile din România este aproape inexistentă în condițiile în care țara noastră suferă puternic din cauza migrației forței de muncă și a afacerilor sufocate de taxe, birocrație și lipsa de sprijin a statului.

Antreprenorul Ștefan Mandachi a explicat la Digi24 care sunt soluţiile pentru această situaţie. „Am întrebat profesorii: câţi v-aţi îndrumat elevii să ajungă oameni de afaceri? Din 300 de profesori niciunul nu făcuse asta”, a spus Mandachi la Digi24.

 

El a remarcat că elevii nu au niciun model în şcoli. „Profesorii, în general, sunt ancoraţi în mentalitatea învechită, au preluat sistemul găsit. Sunt într-o zonă de confort, undeva le şi convine să meargă pe vechea programă.

Cum te poate învăţa un profesor să devii milionar dacă el nu a făcut cifre de afaceri, nu a realizat afaceri de succes?

Elevii sunt condamnaţi să repete greşelile trecutului, nu au nicio şansă să îşi dezvolte un business, dacă profesorii au suspiciuni faţă de cei care se îmbogăţesc?

Ce pot elevii învăţa de la un profesor care predă după o programă învechită? Cine educă elevii să ajungă oameni de afaceri?”, sunt întrebările lansate de antreprenorul român.

El a afirmat că a mers în şcoli şi că a îndrumat şi alţi oameni de afaceri să facă asta.

„Oamenii de afaceri ar fi dispuşi să meargă gratuit în şcoli, cunosc eu mulţi care ar merge cu mare plăcere, care să se implice, să ţină conferinţe în şcoli, dar ei nu se pot autoinvita”, a mai spus Ştefan Mandachi.