Ştefania Stănilă a debutat la 15 ani la CM de gimnastică, fiind cea mai tânără sportivă din competiţie

Ştefania Stănilă a debutat, marţi, la CM de gimnastică, de la Antwerp, la 15 ani fiind cea mai tânără gimnastă din competiţia la care România le mai are reprezentante pe Larisa Iordache şi Sandra Izbaşa.

RomaniaTV.net
01 oct. 2013, 17:46
Ştefania Stănilă a debutat la 15 ani la CM de gimnastică, fiind cea mai tânără sportivă din competiţie

Ştefania Alina Stănilă a debutat, marţi, la CM din Belgia în subdiviziunea I, evoluând la sol şi bârnă. Mezina lotului României, dar şi a competiţiei, ea având doar 15 ani, a fost notată cu 12.700 la sol şi 12.266 la bârnă, note cu care este puţin probabil să se califice în finalele pe aparate, având în vedere că mai trebuie să evolueze gimnaste în patru subdiviziuni ale calificărilor.

La debutanta Ştefania Stănilă nu poate fi vorba de medalie, ea merge pentru a lua contact cu gimnastica mare„, declara antrenorul Octavian Bellu, înaintea plecării la CM din Belgia.

Citeşte şi CM de gimnastică. Octavian Bellu: Nu plecăm la Mondiale cu presiunea de a lua medalii

Ştefania Alina Stănilă, care o înlocuieşte în lotul României pe Diana Bulimar, accidentată, va împlini 16 ani în 27 decembrie. Gimnasta legitimată la CNS Cetate Deva, şi care face parte din lotul olimpic de la începutul acestui an, este cea mai tânără participantă la CM de la Antwerp, potrivit anunţului forului internaţional de profil (FIG).

La nivel de reprezentare cu lotul naţional, Ştefania Stănilă a obţinut medalia de argint la CE de junioare din 2012, Mondialul de senioare de la Antwerp fiind primul din cariera sa.

Lotul României pentru CM din Belgia le mai include pe Larisa Iordache şi Sandra Izbaşa, care vor evolua miercuri în calificări, prima la toate cele patru aparate, iar Izbaşa doar la sol.

Citeşte şi CM de Gimnastică. Programul complet al competiţiei, datele la care România luptă pentru medalii

FIG a mai anunţat că cea mai vârstnică gimnastă participantă la CM din Belgia este uzbeka Oksana Şusovitina (38 de ani), respectiv la masculin, slovenul Mitja Petkovsek (36 de ani). De asemenea, cel mai tânăr gimnast înscris este niponul Kenzo Shirai (17 ani).

La CM de la Antwerp participă 410 gimnaşti (269 băieţi şi 141 fete), urmând să se acorde medalii în finalele pe aparate şi cele la individual-compus.