„Stegarul dac” ameninţă că se sinucide. S-a urcat pe o macara în centrul Capitalei. Motivul uluitor al protestului, dezvăluit în direct la România TV: „Trag un semnal de alarmă că România a fost vândută!”

Desfăşurare masivă de forţe la Piaţa Romană. Cezar Avrămuţă, poreclit "Stegarul dac", s-a urcat pe o macara din centrul Capitalei şi ameninţă că se sinucide. Bărbatul a explicat în direct la România TV motivul protestului neobişnuit: "România este vândută şi nu mai avem nicio şansă pentru un trai decent"

15 aug. 2021, 15:39
„Stegarul dac” ameninţă că se sinucide. S-a urcat pe o macara în centrul Capitalei. Motivul uluitor al protestului, dezvăluit în direct la România TV: „Trag un semnal de alarmă că România a fost vândută!”

„Stegarul dac” ameninţă că se sinucide. În zona Piaţa Romană din centrul Capitalei a fost s-a declanşat o operaţiune de urgenţă. A fost format un centru de comandă al ISU desfăşurat la faţa locului.

Negociatorii încearcă să-l convingă pe Cezar Avrămuţă care a fost internat recent la Spitalul Clinic de Psihiatrie “Profesor Doctor Alexandru Obregia” să coboare de pe macara. De fiecare dată când s-au urcat să discute cu acesta, cel poreclit „Stegarul dac” a devenit agitat şi a luat-o la fugă chiar pe macara.

„Stegarul dac” ameninţă că se sinucide. Traficul în zona Piaţa Romană, dat peste cap

La faţa la locului sunt prezente mai multe echipaje de pompieri, mascaţi, ambulanţă SMURD. Autorităţile încearcă să-l convingă să coboare. A fost adusă din judeţul Ialomiţa o saltea de mari dimensiuni, o saltea pneumatică, astfel încât în care bărbatul se dezechilibrează să fie salvat. Sunt doar patru astfel de saltele în toată ţara.

Rondul de la Piaţa Romană este pe jumătate blocat. Circulaţia troleelor este de asemenea suspendată.

Citeşte şi: Protest extrem! „Stegarul dac” s-a urcat pe clădirea ÎCCJ VIDEO

„Stegarul dac” ameninţă că se sinucide. Motivul gestului extrem

În direct la România TV, cel poreclit „Stegarul dac” a explicat ce s-a urcat pe macara pentru a trage un semnal de alarmă.

„Toţi specialiştii trag un semnal de alarmă. Eu sunt specialist în matematică, informatică, drept, finanţe.

Trag un semnal de alarmă că România a fost vândută! România este o colonie, aproape nu se mai poate face nimic.

Faptul că România este vândută şi nu mai avem nicio şansă pentru un trai decent în România. Nu mai este stat de drept, nu mai avem justiţie. Vi se pare o glumă?”, a declarat Cezar Avrămuţă, la România TV.

„Stegarul dac” nu renunţă la protest: „Când o să cobor de aici, bineînţeles că o să mă ducă la 9!”

„Când o să cobor de aici, bineînţeles că o să mă ducă la spitalul 9! Apelul meu este să fie live interogarea mea acolo ca să vedem ce fel de profesionişti în medicină avem şi cum mă analizează pe mine dacă sunt întreg la minte sau nu”, a mai precizat bărbatul.

În replică, Simona Gheorghe l-a îndemnat să pună capăt protestului.

„Noi vă rugăm să vă daţi jos, domnul Avramuţă! Aţi mobilizat toţi pompierii, forţele de ordine, acolo în centrul Capitalei!”, a afirmat Simona Gheorghe.

Citeşte şi: Ziua Marinei 2021, fără public al doilea an la rând. Klaus Iohannis, îndemn la vaccinare chiar şi în zi de sărbătoare. „Să fim în continuare atenţi. Pandemia nu s-a încheiat”