Stelian Tănase: Este imposibilă comasarea TVR cu Radio România. Ar fi o eroare

Președintele director general al Televiziunii Române, Stelian Tănase, a afirmat că ar fi "o eroare" comasarea Radio România cu TVR.

15 ian. 2015, 11:29
Stelian Tănase: Este imposibilă comasarea TVR cu Radio România. Ar fi o eroare

„Știu că este acum o discuție pe piață despre comasarea Radioului cu Televiziunea și am stat de vorbă și cu oficiali și am văzut că și acolo părerile diferă. Cred că în acest stadiu și cu situația Televiziunii Române, este imposibilă o comasare cu Radioul. Fiind un adept al formulei BBC, cred că după ce însănătoșim Televiziunea putem să discutăm despre comasare. Dar din cauza acestei boli cronice a Televiziunii Române, ar fi o eroare. Trebuie întâi să o însănătoșim fiindcă un om sănătos cu unul bolnav nu dau doi oameni sănătoși sau unul sănătos, îl îmbolnăvește și pe celălalt”, a spus Tănase în timpul întâlnirii de joi cu membrii Comisiei pentru cultură a Senatului.

Cum ar fi arătat PROGRAMUL TVR pe 25 decembrie 1989 dacă nu venea Revoluţia FOTO

În ceea ce privește posibilitatea comasării Agenției Naționale de Presă AGERPRES cu Radio România, președintele Comisiei pentru cultură, Georgică Severin, a reamintit că „agențiile de presă naționale sunt independente și separate de alte instituții cum ar fi televiziuni sau radiouri”.

„Totuși, într-un fel sau altul sunteți sprijiniți de cetățeni, sprijiniți și dvs. Agerpresul. Este o problemă foarte importantă pentru ei că nu sunt citați ca sursă. Muncesc extrem de mult și în condiții mult mai rele decât ale dvs. pentru că ei sunt socotiți ca simpli funcționari cu salarii de 700-800 lei, nu au caracterul special pe care îl aveți dvs. prin lege. (…) AGERPRES este, în momentul de față, singura agenție de presă din România fără datorii și care funcționează. Să încercăm să îi ajutăm să crească”, a mai spus Severin în discuția cu conducerea Televiziunii Române.