STENOGRAME din ultima şedinţă PNL. Marian Petrache: „Colaborarea dintre noi e la pământ”

STENOGRAME INCENDIARE. În ședința de luni dimineaţă, pe care conducerea restrânsă a liberalilor a avut-o, lucrurile au stat mult mai rău decât au lăsat să se creadă liderii care au ieşit ulterior să dea declaraţii.

RomaniaTV.net
11 mai 2015, 17:39
STENOGRAME din ultima şedinţă PNL. Marian Petrache: „Colaborarea dintre noi e la pământ”

STENOGRAME INCENDIARE după şedinţa PNL. În ședința de luni dimineaţă, pe care conducerea restrânsă a liberalilor a avut-o, lucrurile au stat mult mai rău decât au lăsat să se creadă liderii care au ieşit ulterior să dea declaraţii. Potrivit stenogramelor din şedinţă, difuzate de România TV, Marian Petrache, le-a reproșat celor din vechiul PDL că „nu vin cu lunile la ședințe, iar acum au venit cu toții în haită”.

STENOGRAME noi de la şedinţa PNL. „Deja AMANTELE au pregătite locurile de director”

Noua serie de stenograme care se presupune că ar fi din şefinţa de luni dimineaţă, abundă de înjurături şi jigniri.

Copreședintele PNL, Alina Gorghiu, le-a reproşat democrat liberalilor de ce nu au vrut să facă majoritate la Senat și mărturisește că sunt nemulțumiri peste tot în teritoriu, iar Atanasiu subliniază că discuția a fost „scursă” de „cineva nemulțumit de la PNL” care apoi i-a dat-o lui Ioan Oltean, relatează România TV

De asemenea, în cadrul întâlnirii de ieri, Cezar Preda i-a cerut lui Atanasiu să facă un pas înapoi: „Cred că dl. Atanasiu ar trebui să facă pasul înapoi. Ar fi și un semnal pentru toți cei din teritoriu care s-ar gândi să mai facă așa ceva.”

RĂZBOI MONSTRU în PNL. „Ne-am ţinut de nas şi am fuzionat. Nu vor primi premierul!” STENOGRAME-BOMBĂ

Vă prezentăm mai jos schimbul de replici dintre mai marii PNL:

Alina Gorghiu (copreşedinte PNL): Este regretabil ce s-a întâmplat, îmi cer scuze în numele lui Teo Atanasiu. Nu cred însă că este bine să iasă Teo şi să vă ceară public scuze, pentru că ar confirma nişte discuţii private.

Teodor Atanasiu (prim-vicepreşedinte): Nu am de ce să-mi cer scuze, ce contează ce spun eu într-un spaţiu privat?! Eu am vorbit o oră şi jumătate şi în presă a apărut doau un minut. Mi se pare mai interesant să aflăm cine a dat înregistrarea presei.

De la voi a fost, a dat-o cineva nemulţumit de la noi lui Nelu Oltean şi el a dat-o presei. Ştim cu toţii cine controlează site-ul pe care a apărut.

Cezar Preda (vicepreşedinte): Cred că dl. Atanasiu ar trebui să facă pasul înapoi. Ar fi şi un semnal pentru toţi cei din teritoriu care s-ar gândi să mai facă aşa ceva.

Alina Gorghiu: Vasile, sincer, sunt nemulţumiri peste tot! Problemele de care a vorbit Teo sunt absolut reale. Spre exemplu, de ce nu vreţi voi să facem majoritate la Senat?

Vasile Blaga (copreşedinte PNL): Adică ce ar trebui să fac eu? Voi ce aţi făcut?

Alina Gorghiu: Noi am adus oameni, facem negocieri cu alţii în continuare, să vină la noi.

Marian Petrache (secretar general PNL): Colaborarea dintre noi e la pământ. Voi nu daţi cu lunile pe la şedinţele de partid, iar acum aţi venit toţi, în haită.

Scandalul stenogramelor din PNL. Atanasiu: „Afirmațiile au fost scoase din context”. Blaga: „Nu mi-a făcut nicio plăcere să citesc stenogramele”

Prim-vicepreședintele PNL Teodor Atanasiu a explicat într-o ședință restrânsă a conducerii PNL, că a fost primul care a propus fuziunea dintre cele două partide și că nu vrea să îi dea cu piciorul. El a adăugat că presa a prezentat discuții trunchiate.

„Am avut o discuție lungă și bună, îmi pare rău dacă s -a dedus că vrem vreo scindare a partidului. Am fost primul care am propus fuziunea și am susținut-o și ar fi culmea să dau cu piciorul. Noi avem adversari PSD-ul. Vă rog să nu luați frânturi din discuții private. Unii spuneau că taie copii și vând organe”, a spus Atanasiu, atacând România TV, după şefinţa restrânsă de luni.

„Îmi mențin afirmațiile că toate deciziile PNL vor fi susținute de mine și dacă vom face un guvern premier va fi Cătălin Predoiu”, a mai spus Atanasiu, el adăugând că îi aparțin exprimările din stenogramele respective.