Stephen Hawking a prezis: "Un virus va decima omenirea până la sfârşitul mileniului"

Publicat: Luni, 09 Martie 2020 17:31 // Actualizat: Luni, 09 Martie 2020 17:31 // Sursa: romaniatv.net

Reputatul astrofizician britanic Stephen Hawking a prezis încă din 2001 că un virus, şi nu bomba atomică, va decima omenirea, relatează Agerpres, în contextul în care coronavirusul Covid-19 a devenit cea mai importantă ştire a momentului şi panica a început să se răspândească în mai multe ţări europene, mai ales în Italia.

Răspândirea noului virus a luat prin surprindere autorităţile chineze la fel ca pe restul lumii, deşi în urmă cu aproape 20 de ani, Stephen Hawking a prezis deja că un virus va distruge specia umană.

Rasa umană va dispărea înainte de sfârşitul acestui mileniu, probabil din cauza unui virus şi nu a unei bombe atomice, dacă nu vor fi înfiinţate colonii umane în spaţiul cosmic, considera astronomul britanic, conform unei ştiri din 2001 a sursei citate.

Acesta se declara foarte preocupat de armele biologice şi nu de cele nucleare care necesită instalaţii vaste, în timp ce ingineria genetică se poate face într-un laborator micuţ. „Pericolul este că putem crea, accidental sau voluntar, un virus care va distruge rasa umană" până la sfârşitul acestui mileniu, singura soluţie fiind colonizarea spaţiului cosmic, afirma atunci într-un interviu astronomul britanic, autorul cărţii „O scurtă istorie a timpului".

Stephen Hawking, care a fost profesor de matematică la Universitatea din Cambridge, a murit în 2018 la 76 de ani şi, chiar dacă în timpul vieţii a suferit de o maladie neuronală motorie, care l-a ţintuit în scaunul cu rotile şi nu putea vorbi fără ajutorul unui sintetizator, nu s-a oprit din activitatea imensă în domeniul cercetării.

El a trecut pe lista pericolelor care planează asupra omenirii şi agresivitatea umană. „Dacă maşinile viitorului nu ne vor ucide, atunci o vom face noi folosindu-ne de ele", a spus el, pledând pentru empatie, acel sentiment care „ne aduce împreună într-o stare paşnica şi plină de dragoste".

Citeşte şi: Inspectoratul şcolar al Capitalei cere suspendarea cursurilor pentru cel puţin patru săptămâni

loading...
Comenteaza // Vezi comentarii
        Citeste mai mult despre:   
apocalipsa epidemie sfârşitul lumii Stephen Hawking virus
Loading...
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
1
EUR
4.8336
RON
05 Aug
noapte 17 °
zi 35 °
Ultimele joburi adaugate
24 H