Cafeaua îşi modifică gustul în funcţie de culoarea ceştii

Publicat: Marţi, 02 Decembrie 2014 13:44 // Actualizat: Marţi, 02 Decembrie 2014 13:44 // Sursa: romaniatv.net

Potrivit unui studiu recent, în lume se consumă peste 2.25 de miliarde de ceşti de cafea pe zi. Tot în cadrul acestui studiu s-a mai demonstrat că gustul cafelei este influenţat de mai mulţi factori.

Realizat pe un eşantion de 36 de voluntari, studiul arată că gustul cafelei este influenţat de recipientele din care este servită. Astfel, oamenii pot simţi un gust mai dulce sau amar în funcţie de culoarea cănii de cafea.

Persoanele care consumă cafea din ceşti albe, vor simţi că acea cafea este foarte amară şi vor mai dori să adauge zahăr. Această idee nu este adevărată, ci este influenţată de contrastul dintre cană şi culoarea cafelei.

4 gustări care merg bine cu cafeaua

De asemenea, cei care consumă cafea din ceşti albastre sau transparente vor simţi că acea cafea este foarte dulce şi nu mai este nevoie de zahăr în plus, chiar dacă poate acest lucru nu este adevărat.

Teoria conform căreia gustul alimentelor este influenţat de reciepientele din care sunt servite, nu este deloc nouă, însă i-ar putea ajuta pe oameni să adopte un stil de viaţă mai echilibrat.

Citeşte şi  Ce spune cafeaua preferată despre tine

 

 

loading...
2 Comenteaza // Vezi comentarii
        Citeste mai mult despre:   
cafea neagra consum de cafea culori ceşti gust influenţare studiu
Loading...
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
02 dec 14:56
...--> Potrivit unui studiu recent, în lume se consumă peste 2.25 de miliarde de ceşti de cafea pe zi. Tot...
02 dec 13:59
...peste 2.25 de miliarde de ceşti de cafea pe zi. Tot în cadrul acestui studiu s-a mai demonstrat că gustul cafelei este …read moreRelated Items
...
1
EUR
4.8741
RON
28 Oct
noapte 10 °
zi 20 °
Ultimele joburi adaugate
24 H