Ştiai că dacă omiţi duşul zilnic îi faci ASTA pielii tale?

Ţi s-a întâmplat uneori să sari peste etapa duşului zilnic. Nu este un capăt de lume. Însă te-ai întrebat vreodată ce îi face acest lucru, de fapt, pielii tale? Cum te poate afecta această mică greşeală?

RomaniaTV.net
07 aug. 2015, 14:14
Ştiai că dacă omiţi duşul zilnic îi faci ASTA pielii tale?

Citeşte în continuare argumentele pro şi contra referitoare la renunţarea ritualului de baie, preţ de câteva zile. Au existat multe discuţii şi dezbateri pe tema duşului zilnic.

Nu cu mult timp în urmă, în unele articole din presă erau evidenţiate efectele „rele” ale duşului asupra noastră, mai ales tipul de duş fierbinte pe care îl faci în fiecare zi. Iar din moment ce părerile sunt împărţite, este normal să nu mai ştii ce să crezi. Ar trebui să îţi faci baie în fiecare zi sau nu ar trebui? Astăzi îţi explicăm cât mai clar cu putinţă care sunt argumentele pro şi contra, cu ajutorul specialiştilor dermatologi citaţi de sheknows.com.

Ce BOLI ai, în funcţie de problemele pe care le ai cu tenul

Iată 4 lucruri pe care le-ar putea influenţa faptul că „sari” peste duşul tău zilnic – şi ne referim aici la ceea ce s-ar putea întâmpla cu pielea ta.

1. ÎŢI POATE ÎMPIEDICA PIELEA SĂ SE USUCE PREA TARE

Când faci un duş în fiecare zi, în special unul foarte lung, acest lucru poate determina uscarea pielii, de vreme ce atât apa fierbinte, cât şi săpunul îndepărtează uleiurile naturale ale pielii. Contactul cu săpunul şi apa fierbinte poate usca foarte mult pielea, spune DR. ELMA BARON, dermatolog în cadrul Centrului Medical University Hospitals Case din Cleveland.

Protejează-ţi pielea! 5 ponturi ca soarele să nu-ţi devină duşman

Iar dacă faci duş mai puţin frecvent, acest lucru va împiedica uscarea pielii. Vrei un mod simplu pentru a evita uscarea pielii? Atunci fă duşuri mai scurte. Dermatologii americani recomandă să nu faci duş mai mult de 10 minute într-o sesiune (adică o singură dată), iar DR. ELMA BARON spune că 5 minute ar fi chiar un interval mai bun de timp – în apă călduţă. Atunci când ieşi din cabina de duş sau din cadă, tamponează-ţi corpul în loc să freci pielea cu un prosop, iar ideal ar fi să foloseşti o cremă hidratantă pe tot corpul cât timp pielea ta este încă umedă.

Şapte secrete de reîntinerire a pielii

2. ÎŢI POATE FACE PIELEA PREA GRASĂ

Atenţie, nu exagera cu ideea de a „sări” peste duşul zilnic. Sau, în acest caz, vei da peste altă problemă: piele grasă, murdară. Neglijarea spălării periodice a pielii poate, în aceeaşi măsură, să determine o „îngrăşare” a acesteia, pielea devine chiar mai uleioasă, explică dermatologul citat.

Ce se întâmplă dacă îţi pui zahăr topit pe piele! Încearcă şi tu acest truc

Apariţia acestei senzaţii de piele uleioasă şi grasă, drept rezultat al faptului că nu te-ai spălat, devine evidentă mai rapid la nivelul scalpului. Cu alte cuvinte, nu doar pielea va avea un aspect uleios şi nespălat, dar şi părul tău va arăta chiar mai rău.

Citeşte continuarea pe feminis.ro.


loading...