Sticle de vin, valorând 136.000 de euro fiecare, scoase la vânzare în Australia

Un comerciant de vinuri australiene a prezentat, vineri, 12 sticle cu un vin rar, ce valorează 168.000 de dolari australieni (136.000 de euro) fiecare.

RomaniaTV.net
29 iun. 2012, 20:20
Sticle de vin, valorând 136.000 de euro fiecare, scoase la vânzare în Australia

Deschiderea acestor sticle de vin, încastrate în recipiente speciale, trebuie să fie încredinţată unor experţi.

Sortimentul 2004 Kalimna Block 42 Cabernet Sauvignon este un vin cu un buchet unic.

Plantată la mijlocul anilor 1880, podgoria Block 42 se află în Valea Barossa din sudul Australiei. Vinul obţinut din strugurii acestei podgorii este unul dintre cele mai vechi soiuri de Cabernet Sauvignon produse în lume.

„Considerăm că este vorba de unul dintre cele mai scumpe vinuri australiene, propuse la vânzare într-un format unic”, a declarat Ildi Ireland, purtătorul de cuvânt al firmei Penfold, un producător şi comerciant de vinuri renumit în Australia.

Vinul este ambalat într-un flacon din sticlă, suflat manual, conceput pentru a fi un recipient optim pentru această băutură scumpă. Flaconul este la rândul său aşezat într-un ambalaj din sticlă, iar acesta este depus într-o cutie specială din lemn.

Pentru a degusta preţioasa băutură, cumpărătorul va trebui să cheme un expert al companiei Penfold care va veni să deschidă sticla – o operaţie care necesită cunoştinţele şi experienţa unui profesionist.

Expertul se va deplasa la locul în care cumpărătorul doreşte să bea acest vin şi va desface flaconul din recipient, iar apoi îl va deschide cu ajutorul unui dispozitiv conceput special.