Ştii de câte boli te vindecă hreanul?

Deși este evitat de anumite persoane, hreanul reprezintă o veritabilă sursă de sănătate.

RomaniaTV.net
27 oct. 2017, 06:36
Ştii de câte boli te vindecă hreanul?

Dacă l-ai examina mai amănunțit ai afla că hreanul are multiple proprietăți printre care proprietăți antibiotice puternice, expectorante, bronhodilatatoare, antibacteriene, antiinflamatoare, afrodisiace, antiparazitare și antianemice.

Însă paleta sa largă de utilitate nu se oprește aici deoarece este antiscorbutic, colagog, diuretic, revulsiv puternic, crește tensiunea arterială, este vasodilatator coronarian, încălzește organismul și stimulează sistemul imunitar.

Citeşte şi Acest aliment te ajută să slăbeşti şi să-ţi îmbunătăţeşti memoria

Deci iată câte beneficii într-un singur produs. Celebra rețetă de hrean ras și amestecat cu oțet pare a fi cea mai cunoscută în rândulnostru mai ales dacă alături avem și câteva sarmale delicioase și o porție de mămăliguță caldă.

Însă știai că poți apela la compresele pe bază de hrean pentru a trata anumite afecțiuni?

Te scapă de durerile de cap

Nu doar ingerând o bucată de hrean te vei bucura de calitățile sale curative ci și dacă alegi să strivești câteva frunze de hrean verde și apoi să le aplici ca o compresă pe frunte.

Dacă ai parte de dureri în oricare altă zonă a corpului, atunci strivește o frunză de hrean, pune peste ea un pic de ulei de măsline și leagă pe zona respectivă fixând cu ajutorul unui batic.

Citeşte şi Tratamente naturale pentru sinuzite

Un alt amestec potrivit este cel făcut din frunze strivite de hrean, amestecat ecu miere și făină de grâu până obții o pastă, care la fel se aplică pe locul dureros.

Compresele cu hrean se lasă un maxim de 10-15 minute după care se clătește zona cu apă călduță și se aplică o cremă hidratantă.

Află mai multe despre beneficiile hreanului AICI. 


loading...