Stolojan: Categoric, mi l-aş dori pe Mircea Diaconu în grupul PPE

Eurodeputatul PDL, Theodor Stolojan, a declarat, la RFI, că îşi doreşte ca Mircea Diaconu să facă parte din grupul PPE, avertizându-l că, dacă nu se afiliază unui grup politic din PE, va rămâne "cu simple declaraţii politice timp de un minut".

RomaniaTV.net
27 mai 2014, 07:42
Stolojan: Categoric, mi l-aş dori pe Mircea Diaconu în grupul PPE

Theodor Stolojan speră ca Mircea Diaconu să facă „o opţiune pentru un grup politic, pentru că dacă rămâne independent, aşa cum s-a declarat dânsul, va avea o surpriză foarte neplăcută în Parlamentul European, pentru că în Parlamentul European nu există Putere-Opoziţie, sunt grupuri politice. Dacă nu ai susţinerea unui grup politic, rămâi cu simple declaraţii politice timp de un minut”.

Mircea Diaconu: Costurile campaniei mele s-au ridicat la puţin peste 1.000 de euro

Întrebat de ce crede că a reuşit Mircea Diaconu un scor atât de bun la alegerile europene, Stolojan a răspuns: „Este exact efectul Becali-Vadim, când Becali a fost băgat la arest câteva zile şi pe urmă Vadim l-a luat şi l-a pus şi au ajuns europarlamentari, au fost acolo neafiliaţi nici unui grup politic, mâini moarte în Parlamentul European. Doi: efectul Dan Diaconescu-televiziune, Oltchim, eroul care salvează nu ştiu ce, acum avem efectul Diaconu, victimizat, cu toate procesele, cu toată dezbaterea aceea la televiziune. Şi mă bucur că românii sunt totuşi oameni sensibili”.

Întrebat dacă şi l-ar dori pe Mircea Diaconu în grupul PPE, Stolojan a răspuns: „Categoric!”.