Stolojan susţine că Swoboda a fost dezinformat de Ponta

Liderul delegaţiei PDL din Parlamentul European, Theodor Stolojan, a respins miercuri după-amiază afirmaţiile făcute în aceeaşi zi de liderul grupului socialiştilor europeni Hannes Swoboda, care a evocat "o erodare a drepturilor cetăţenilor şi democraţiei aşa cum vedem în multe ţări europene, cel mai recent în România". Stolojan pune declaraţiile lui Swoboda pe baza infromaţiilor pe care acesta le-a primit de la Victor Ponta.

RomaniaTV.net
18 ian. 2012, 20:34
Stolojan susţine că Swoboda a fost dezinformat de Ponta

„Domnul Hannes Swoboda, recent ales lider al grupului Socialiştilor şi Democraţilor din Parlamentul European (S&D), a făcut o afirmaţie în plenul PE despre erodarea drepturilor cetăţenilor şi a democraţiei care se petrece în mai multe ţări europene şi, mai recent, în România. O asemenea afirmaţie a fost făcută numai pe baza informaţiilor primite de la preşedintele PSD, informaţii care sunt contrare realităţii din România. Întreaga lume a putut vedea libertatea de exprimare şi libertatea de manifestare care există în România. Mai mult, întreaga lume a putut vedea reţinerea forţelor de jandarmi în a riposta la atacurile asupra lor efectuate de către unii protestatari violenţi care au aruncat cu pietre smulse din caldarâm, cu sticle incendiare şi care au distrus bunuri publice şi private. Guvernul României a intensificat dialogul cu reprezentanţii societăţii civile şi cu partidele din opoziţie. Anul acesta este un an electoral în România, vor avea loc atât alegeri locale, cât şi parlamentare, iar România va asigura desfăşurarea acestora în mod liber şi corect. Partidele din opoziţie doresc alegeri anticipate, au în plan să iniţieze demonstraţii şi nimeni nu îi împiedică să facă acest lucru, cu condiţia respectării legii”, a declarat Theodor Stolojan pentru Agerpres.

Noul lider al grupului Socialiştilor şi Democraţilor din Parlamentul European (S&D), Hannes Swoboda, a evocat miercuri situaţia din România în timpul dezbaterii din plenul PE, de la Strasbourg, privind programul preşedinţiei daneze a Consiliului UE.