Strategia PSD pentru alegerile prezidenţiale din 2024. Marcel Ciolacu: „Putem să acceptăm chiar și o personalitate din afara partidului”

Marcel Ciolacu a făcut noi precizări privind candidatul PSD la alegerile prezidenţiale din 2024. Acesta insistă să-i convingă pe sociali-democraţi că partidul ar avea şanse mai mari dacă aruncă în luptă un om din afara PSD.

01 oct. 2022, 14:43
Strategia PSD pentru alegerile prezidenţiale din 2024. Marcel Ciolacu: „Putem să acceptăm chiar și o personalitate din afara partidului”

Strategia PSD pentru alegerile prezidenţiale din 2024. Marcel Ciolacu a declarat, sâmbătă, la Bistriţa, că social-democrații trebuie să fie deschiși și să accepte chiar și o personalitate din afara PSD pentru a candida la Președinția României.

Strategia PSD pentru alegerile prezidenţiale din 2024. Anunţul făcut de Ciolacu despre viitoarul candidat PSD la Preşedinţia României

Citeşte şi VIDEO Marcel Ciolacu, atac devastator la adresa PNL. Măsura „haotică şi imbecilă” luată de partenerii din Guvern

„Cea mai mare provocare rămân alegerile prezidențiale. Funcția de președinte al României, partidele de stânga din România și cel mai mare partid de stânga din România, de 20 de ani nu am găsit coerența să o câștigăm. S-au povestit multe, s-au scris multe dintre greșelile pe care le-am făcut.

Cine dorește să fie președintele României trebuie să vină nu în fața a 68 de oameni, cum era vechiul CEX sau, mai nou, la 150 de oameni, cum este noul for de conducere. Respectivele persoane, care doresc să acceadă să fie candidat la această funcție trebuie să vină în fiecare organizație județeană, trebuie să își prezinte programele în fața tuturor primarilor, consilierilor județeni, consilierilor municipali, comunali, fiindcă e o decizie care ne privește pe toți”, a declarat liderul PSD la Bistriţa, potrivit Antena 3. 

Marcel Ciolacu a precizat că de multe ori decizia pentru candidatul la președinție a fost influențată de oameni din afara partidului, însă acum partidul trebuie să fie deschis și să accepte chiar și candiați din afara PSD, dacă sunt personalități care dau dovadă de încredere.

„S-a terminat cu o decizie luată la centru care câteodată, să știți, o spun că regret și eu nu o să fac această greșeală, a fost influențată de către alții. Cea mai mare greșeală a unui lider este să se sfătuiască cu cei din afara partidului și nu cu colegii săi, care l-au pus în funcția respectivă. O să insist să fim și mai deschiși. Pentru viitorul candidat putem să acceptăm chiar și o personalitate din afara partidului PSD. Peste tot în lume, marii intelectuali, marii artiști au fost social-democrați, oameni de stânga. Trebuie să revenim la aceste valori. (…) Acesta este drumul pe care noi trebuie să îl construim”, a mai spus Marcel Ciolacu.

Citeşte şi Marcel Ciolacu, mesaj pentru pensionari: „Traversăm o perioadă grea, dar prezența PSD la guvernare reprezintă o garanție că seniorii României nu vor fi uitați”