Strategiile restaurantelor fast-food. De ce mâncăm mai mult

Nu v-aţi gândit niciodată la faptul că vizitele atât de dese în restaurantele de tip fast-food au în spate adevărate strategii? De la mărimea porţiilor până la miros, lanţurile de "mâncare rapidă" folosesc o serie de trucuri pentru a se asigura că cei care le trec pragul vor consuma cât mai mult posibil.

25 feb. 2014, 12:29
Strategiile restaurantelor fast-food. De ce mâncăm mai mult

În primul rând, fast-food-urile sunt amplasate în zone aglomerate sau în centre comerciale, pentru ca oamenii să mănânce atunci când se duc undeva sau când fac cumpărături, potrivit oradedolj.oradestiri.ro.

VEZI ŞI: Un bărbat a slăbit 45 de kilograme mâncând numai de la McDonald’s, apoi a devenit atlet

În al doilea rând, restaurantele folosesc imagini cu produsele lor, pentru a-i face pe potenţialii clienţi să creadă că le este foame. Pentru a profita de componenta socială a mâncatului, fast-food-urile au amplasat mese şi scaune, astfel că oamenii se pot întâlni, pot discuta, având astfel tendinţa să rămână mai mult.

De asemenea, muzica are un rol important asupra cantităţii pe care o mâncăm. Cercetătorii au aflat că melodiile lente încurajează clienţii să petreacă mai mult timp într-un anumit loc. Să nu uităm de mirosul din restaurant. Fast-food-urile profită de acest lucru prin folosirea unor arome artificiale, dar şi prin faptul că obligă clienţii să stea la coadă, în loc să fie serviţi la masă.

CITEŞTE ŞI: Cum reacţionează ROMÂNII când mănâncă HAMBURGER pentru PRIMA OARĂ