Streinu Cercel, supărat că Parchetul a deschis dosar penal pentru scurgere de informaţii de la Grupul de urgenţă pentru coronavirus

Managerul Institutului de Boli Infecţioase “Matei Balş”, prof. dr. Adrian Streinu-Cercel, s-a declarat indignat de faptul că Parchetul General a deschis dosar penal în care se face cercetare in rem pentru ”divulgarea informaţiilor secrete de serviciu sau nepublice”, întrucât au apărut în spaţiul public discuţii din cadrul Comitetului Naţional pentru Situaţii Speciale de Urgenţă, înainte de a fi decizii finale.

RomaniaTV.net
17 mart. 2020, 09:39
Streinu Cercel, supărat că Parchetul a deschis dosar penal pentru scurgere de informaţii de la Grupul de urgenţă pentru coronavirus

„Nu voi mai vorbi public DELOC în următoarea lună. Parchetul General trebuie să-şi ceară scuze!”, a declarat Adrian Streinu Cercel la Antena 3.

Citeşte şi: Adrian Streinu-Cercel vă învaţă cum să vă protejaţi de coronavirus VIDEO

Coronavirusul se transmite mult mai ușor decât de așteptau specialiștii. Și asta pentru că poate fi dat și atunci când nu există simptome. Potrivit unei informări publicate ieri, Centrul Național de Supraveghere și Control al Bolilor Transmisibile a actualizat definițiile de caz pentru Covid-19.

Astfel, este considerat caz suspect pacientul care prezintă infecție respiratorie acută. Asta înseamnă debut brusc al cel puțin unuia din următoarele simptome: tuse, febră, durere în gât, scurtarea respirației (creșterea frecvenței respiratorii). Indiferent dacă necesită sau nu spitalizare. Cazul suspect cu astfel de simptome a avut contact apropiat cu un caz confirmat sau probabil de Covid-19 cu cel puțin 14 zile înainte. Sau, tot în urmă cu 2 săptămâni a avut istoric de călătorie în zone cu transmitere comunitară extinsă.

Citeşte şi: Pandemie CORONAVIRUS. Adrian Streinu-Cercel: Spirtul nu e un bun dezinfectant, nu foloseşte la nimic