STUDIU: Cei care suferă de obezitate, risc crescut de deces dacă se infectează cu Covid-19. Ce spune un celebru nutriţionist

Cei care suferă de obezitate pot suferi complicații foarte grave sau chiar pot muri dacă se infectează cu Covid-19, potrivit unui studiu realizat de Public Health England, citat de BBC.

RomaniaTV.net
25 iul. 2020, 13:13
STUDIU: Cei care suferă de obezitate, risc crescut de deces dacă se infectează cu Covid-19. Ce spune un celebru nutriţionist

Specialiștii au constatat că persoanele cu un exces de greutate, prezintă un risc mai mare de a necesita internare sau chiar terapie intensivă în cazul în care sunt infectaţi cu noul virus.

Dr. Alison Tedstone, nutriţionist şef în cadrul Public Health England, a declarat că dovezile actuale arată clar că persoanele supraponderale sau obeze prezintă un risc mai mare de complicaţii sau deces din cauza Covid-19.

Pierderea în greutate poate aduce beneficii uriaşe pentru sănătate şi poate ajuta, de asemenea, la protejarea împotriva riscurilor cauzate de Covid-19”, a explicat specialista.

Marea Britanie are unul dintre cele mai înalte niveluri de obezitate din Europa Occidentală. Aproape două treimi din adulții din Anglia sunt supraponderali sau obezi, cifre similare fiind înregistrate în Țara Galilor, Scoția și Irlanda de Nord.

Citeşte şi Monica Pop, despre vaccinul împotriva coronavirusului: Nu va apărea mai repede de 10 ani

Tinerii au nevoie de trei săptămâni ca să-şi revină după infecţia cu COVID-19

Potrivit unui raport al Centrului pentru Controlul şi Prevenirea bolilor din Statele Unite, tinerii au nevoie de până la trei săptămâni ca să se recupereze după ce au fost infectaţi cu noul coronavirus.

Tusea, oboseala şi dificultăţile de respiraţie au fost printre simptomele care au persistat săptămâni întregi după momentul testării.

Raportul CDC concluzionează că recuperarea după infecţia cu noul virus, poate fi prelungită chiar şi la adulţii tineri, fără condiţii medicale cronice.

Studiul a fost făcut pe persoane care aveau peste 18 ani şi s-au testat pentru COVID-19 la o vizită în ambulatoriu, a spus CDC.

Interviurile au fost efectuate la 14 până la 21 de zile de la data testării, iar pacienţii au fost întrebaţi despre simptome pe care le-au avut în momentul testării, dacă au revenit la starea lor de sănătate obişnuită şi dacă suferă de vreo afecţiune medicală cronică.

Dintre cele 292 de persoane intervievate, 274 au raportat că au prezentat unul sau mai multe simptome în momentul testării. Printre respondenţii simptomatici care au raportat că nu au revenit la starea lor de sănătate obişnuită, 26% aveau între 18 şi 34 de ani, 32% au fost între 35 şi 49 de ani, iar 47% peste 50.