STUDIU. COVID-19 afectează 4% dintre copii și doar 0,15% mor din cauza lui. Cercetătorii vin cu rezultate spectaculoase

Copiii au mai puține șanse să se infecteze cu coronavirus, arată un nou studiu. Doar 4% dintre copii au ajuns să fie testați pozitiv cu acest virus.

25 nov. 2020, 20:11
STUDIU. COVID-19 afectează 4% dintre copii și doar 0,15% mor din cauza lui. Cercetătorii vin cu rezultate spectaculoase

Copiii au șanse mai mici să fie infecțați cu COVID

De ce sunt copiii mai puțin afectați de COVID-19 decât adulții nu se știe, dar se crede că depinde de felul în care reacționează sistemul lor imunitar.

Cercetătorii au analizat rezultatele testelor a 135.000 de copii internați în șapte spitale din SUA înainte de 8 septembrie. Studiul arată că doar 5.374 dintre pacienții copii (4%) au fost testați pozitiv și din acest procent doar 359 (6,7%) au fost spitalizați. 99 dintre ei au avut nevoie de terapie intensivă, potrivit DailyMail.

Numai opt dintre pacienții infectați (0,15%) au murit apoi. Șase dintre decese au fost în cazul unor pacienți cu comorbidități, mai spun oamenii de știință.

Studiul realizat de medicii de la Spitalul de Copii din Philadelphia arată că vârsta medie a pacienților a fost de aproape nouă ani.

Datele confirmă faptul că pacienții cu antecedente de probleme cardiace au fost cu 18% mai predispuși să primească rezultate pozitive, iar istoricul sănătății mintale a contribuit la creșterea riscului cu 20%.

Cu toate acestea, un istoric de astm sau alte afecțiuni respiratorii nu a fost asociat cu numărul testelor pozitive.

Conform experților, copiii negri au o probabilitate de 2,66 de ori mai mare de a înregistra un test pozitiv, iar asiaticii de 2.04 ori mai mare.

Mai mult, s-a descoperit că copiii pot fi testați negativ chiar dacă stau în aceeași casă cu părinți infectați.

Câți copii au murit în România din cauza COVID

În urmă cu o zi, printre pacienții cu COVID decedați s-a aflat și un copil de doar câteva luni.

Potrivit unor surse medicale, este vorba de o fetiță de doar câteva luni din județul Mureș, care avea mai multe comorbidități.

În urmă cu mai bine de o lună un băiat de 4 ani din județul Mureș a murit din cauza noului coronavirus. La fel ca în cazul fetiţei, şi acesta prezenta comorbidități accentuate.

Grupul pentru Comunicare Strategică a anunţat, miercuri, un nou record de pacienţi COVID-19 la ATI. În prezent la Terapie Intensivă sunt internate 1.205 persoane infectate cu SARS-COV 2 în stare gravă. În ultimele 24 de ore alte 9.739 de persoane au fost depistate pozitiv cu coronavirus după efectaurea a 35.575 de teste.

BILANŢ coronavirus 25 noiembrie. Aproape 10.000 de cazuri noi COVID-19, alte 168 de decese şi 1.205 pacienţi la ATI