Studiu: Eşti bogat, trăieşti mai mult! Diferenţa incredibilă pe care o fac banii

Conform unui studiu realizat în Marea Britanie şi Statele Unite ale Americii, persoanele cu un venit mai mare au speranţe mai mari de viaţă, în comparaţie cu persoane cu un venit mai mic. Mai exact este vorba despre o diferenţa de nouă ani.

RomaniaTV.net
15 ian. 2020, 14:32
Studiu: Eşti bogat, trăieşti mai mult! Diferenţa incredibilă pe care o fac banii

După 10 ani de studiu şi analizarea atât a factorilor socialiali, cât şi economici, cercetătorii au constat faptul că banii fac diferenţa. Astfel, persoanele cu un venit mai mare au mai puţine probleme de sănătate, în timp ce persoanele cu un venit mai mic au mai multe probleme de sănătate. 

„Am constatat că inegalitățile socio-economice în speranța de viață fără dizabilități erau similare la toate vârstele din Anglia și SUA, dar cel mai mare avantaj socio-economic în ambele țări și pe toate categoriile de vârstă a fost bogăția”, a spus doctor Paolo Zaninotto, profesor în epidemiologie și asistență medicală la University College London, care a condus cercetarea.

În total au fost analizate datele a 10.754 de persoane cu vârsta de peste 50 de ani din Marea Britanie şi 14.803 de persoane din Statele Unite ale Americii cu vârsta de peste 50 de ani. În ambele ţări, oamenii au fost împărţiţi în grupuri bazate pe averea gospodăriei şi s-au făcut comparaţii între cele mai bogate şi cele mai sărace grupuri.

„Măsurând speranța de viață sănătoasă putem obține o estimare a numărului de ani de viață petrecuți în stări favorabile de sănătate sau fără dizabilități. Știm că îmbunătățirea calității și a cantității de ani pe care trebuie să le trăiască indivizii are implicații asupra cheltuielilor publice cu sănătatea, veniturile, îngrijirea pe termen lung a persoanelor în vârstă și participarea la muncă, iar rezultatele noastre sugerează că factorii politici din Anglia și SUA trebuie să depună eforturi mai mari în reducerea inegalităților de sănătate ”, a adăugat Zaninotto.

Studiul arată faptul că persoanele mai bogate din Marea Britanie şi Statele Unite ale Americii au trăit aproximativ 31 de ani perfect sănătoşi., în timp ce persoane mai sărace au trăit 22-23 de ani. Femeile cu un venit mai ridicat au trăit aproxiamtiv 33 de ani perfect sănătoase, în timp ce restul au trăit 24-24,6 de ani.