ALERTĂ. Zeci de cazuri de CANCER la sân provocat de un anumit tip de implanturi mamare

O nouă formă de cancer ar putea fi declanșată de un anumit tip de implant mamar, popular în rândul femeilor britanice, avertizează oamenii de ştiinţă. Au fost raportate cel puțin 150 de cazuri ale bolii, numită limfom anaplastic cu celule mari (ALCL) al sânului.

RomaniaTV.net
05 mai 2014, 19:42
ALERTĂ. Zeci de cazuri de CANCER la sân provocat de un anumit tip de implanturi mamare

Implanturile mamare folosite de 99% dintre femeile din Marea Britanie „declanşează un nou tip de cancer”, avertizează oamenii de ştiinţă.

În 9 din 10 cazuri boala, un cancer al sistemului imunitar, a fost depistată la femeile care au făcut implanturi mamare cu un înveliș exterior texturat, potrivit experților.

Oamenii de ştiinţă spun această suprafață texturată reprezintă un „teren propice” pentru multiplicarea bacteriilor care ar putea să provoace cancer. Femeile ar trebui să fie avertizate asupra riscului de cancer înainte de a face operații de implant mamar, mai spun aceştia, potrivit DailyMail.

Implanturile texturate sunt relativ rare în Statele Unite, dar în Marea Britanie – unde 30.000 de femei îşi pun implanturi în fiecare an – ele reprezintă 99 la sută din implanturile de pe piață.

Majoritatea femeilor cu ALCL s-au recuperat complet după intervenţia chirurgicală. În unele cazuri, au avut nevoie, de asemenea, de chimioterapie și radioterapie. Cu toate acestea, o britanică a murit din cauza ALCL.

CITEŞTE ŞI SÂNI scăpaţi de sub control. La ce poate duce un DECOLTEU care depăşeşte LIMITA bunului simţ FOTO