STUDIU. Persoanele care au această grupă de sânge sunt mai predispuse la infectarea cu noul coronavirus

Potrivit unui studiu realizat de cercetătorii chinezi din Wuhan şi Shenzhen, persoanele care au grupa de sânge A (II) sunt mai vulnerabile, şi automat mai predispuse, la infectarea cu noul coronavirus. Spre deosebire de aceştia, cele care au grupa de sânge 0 (zero) sunt mai puţine predispuse la îmbolnăvire.

18 mart. 2020, 09:09

Cercetătorii chinezi din Wuhan şi Shenzhen au analizat datele a 2.200 de pacienţi infectaţi cu noul coronavirus, din spitalele şi le-au comparat cu populaţiile locale sănătoase. Aceştia au descoperit că în rândul pacienţilor cu grupa de sânge de tip A există o rată mai mare de infectare.

De altfel, aceştia au tendinţa să dezvolte simptome mai severe ale bolii, informează gulfnews.com. În schimb, persoanele care au grupa de sânge 0 sunt mai rezistente la a contracta virusul.

Veste bună de la cercetătorii chinezi. Studiul care arată cum se comportă Covid 19 la căldură şi umiditate

Pe scurt, studiul arată că din 206 de persoane care au murit din cauza virusului Covid-19 în Wuhan, 85 aveau grupa de sânge A (II). Potrivit cercetătorilor, distribuţia normală a tipului de sânge la cetăţenii din Wuhan este următoarea: 32% au tip de sânge O (I), 34% au sânge de tip A (II).

„Grupa sanguină 0 a avut un risc semnificativ mai mic pentru boala infecţioasă în comparaţie cu celelalte grupe”, potrivit unui document publicat pe Medrxiv, citat de South China Morning Post. Oamenii de ştiinţă nu sunt încă siguri cu privire la evoluţia diferitelor grupe sanguine, deşi mai multe teorii arată că grupele de sânge joacă un rol important în apariţia unor boli, potrivit adevarul.ro.

Diferenţele dintre grupele sanguine au fost observate în alte boli infecţioase, inclusiv virusul Norwalk, hepatita B şi sindromul respirator acut sever (Sars), conform studiilor anterioare. Prin urmare, specialiştii consideră că tratamentul pacienţilor cu grupa A şi infectaţi cu COVID-19 trebuie să fie mai puternic, iar aceştia trebuie monitorizaţi mai atent decât restul persoanelor bolnave.â

Citeşte şi Doi brutari români din Italia oferă pâine gratuit: „Trebuie să ne ajutăm, nu contează ce rasă suntem”