STUDIU: Simptomele Covid-19 care necesită atenţie maximă

STUDIU: Simptomele Covid-19, precum, oboseală, cefalee, dificultăţi de respiraţie, o voce răguşită şi dureri musculare sau corporale s-au dovedit a fi semne timpurii că un pacient ar putea să nu-şi revină rapid, spune un studiu realizat de King’s College London.

13 dec. 2020, 21:11
STUDIU: Simptomele Covid-19 care necesită atenţie maximă
Simptomele Covid-19 care necesită atenţie maximă

STUDIU: Simptomele Covid-19. Nicoleta a avut Covid şi s-a confruntat cu dureri de cap, dureri musculare şi a răguşit. Acum, la două luni şi ceva de la debutul infecţiei, încă nu şi-a revenit complet, potrivit Mediafax.ro.

Citeşte şi: Pandemie coronavirus. Oraş închis după depistarea unui singur caz de COVID-19

Ce am observat la modul obiectiv este că aveam un puls foarte mare făcând foarte puţin efort. Au mai fost mici episode de durere de cap. Mirosul a început să revină după destul de mult timp, iar acum după două luni încă nu am miros 100%.

Studiul a examinat peste 4.000 de pacienţi cu coronavirus din Suedia, Marea Britanie şi SUA. Aproximativ 20% au spus că încă nu se simt mai bine după patru săptămâni – pragul la care cercetătorii marchează un caz de COVID lung. Studiul a constatat că pacienţii care au prezentat mai mult de cinci simptome în prima săptămână de boală au fost mult mai predispuşi să dezvolte COVID îndelungat.

Acest lucru a fost adevărat pentru sex şi grupe de vârstă. Cercetătorii au identificat şi cinci simptome care preziceau un caz de COVID îndelungat mai mult decât altele: oboseală, cefalee, dificultăţi de respiraţie, o voce răguşită şi dureri musculare sau corporale„, spune Nicoleta, care a fost infectată cu Covid-19.

STUDIU: Simptomele Covid-19 care necesită atenţie maximă

Predispoziţia genetică ne spune că o persoană infectat cu Sars-Cov-2 are sindrom inflamator într-o mai mare măsură. Trebuie să ştim că sindromul inflamator este răspunzător de cele mai multe dintre simptomele pe care le avem, că sunt respiratorii, că sunt digestive, este clar că plecăm de la inflamaţie sunt persoane care au o evoluţie prelungită explicată de faptul că rămân pentru mai mult timp cu sindrom inflamator„, declară Adrian Marinescu, medic infecţionist.