Studiu: Topul emoţiilor negative cu care s-au confruntat copiii în carantină

Publicat: Marţi, 21 Iulie 2020 15:02 // Actualizat: Marţi, 21 Iulie 2020 15:02 // Sursa: romaniatv.net

Plictiseala, oboseala, tristeţea şi furia au fost principalele emoţii negative cu care s-au confruntat copiii după închiderea şcolilor, odată cu intrarea în carantină, arată un studiu al organizaţiei Salvaţi Copiii. Peste 50% dintre respondenţi au declarat că unul dintre riscurile majore ale acestei perioade a fost dependenţa de internet.

Foto: Digi24

Plictiseala a fost principala stare resimţită negativ de copii (47,5%), urmată de oboseală (32,7%), tristeţe (27,1%) şi furie (23,2%) după închiderea şcolilor în martie este una dintre concluziile unui sondaj al organizaţiei Salvaţi Copii. Peste 50% dintre cei chestionaţi spun că unul dintre riscurile majore ale acestei perioade a fost dependenţa de internet şi, ca atare, expunere la conţinut agresiv şi la fake news.

Datele au fost extrase din studiul "Impactul Covid-19 asupra copiilor din România", lansat de Organizaţia Salvaţi Copiii România, în urma consultării a 5.000 de copii din România, din ciclul de învăţământ primar, gimnazial şi liceal, prin intermediul unui sondaj online.

Citeşte şi Monica Anisie: "Luăm în calcul reluarea cursurilor în stil clasic" Care sunt celelalte scenarii

Închiderea şcolilor a dus la situaţii neplăcute, la care au fost expuşi cu precădere copiii vulnerabili: lipsa gadgeturilor de pe care să poată participa la învăţământul online a fost una dintre problemele majore cu care s-au confruntat copiii în perioada carantinei. Concret, 47% dintre copii au avut la îndemână doar telefonul mobil pentru participarea la cursurile online, iar 27,2% dintre copii au avut materii şcolare neacoperite pe durata suspendării cursurilor.

57,4% dintre copii au declarat că jocul pe telefon, tabletă sau calculator a fost principala activitate recreativă, urmată de timpul petrecut în faţa televizorului (44,9%) şi de timpul petrecut pe reţelele sociale (40,8%). 7 din 10 copii admit că au petrecut între 3 şi 4 ore online pe zi, iar 20,7%, peste 6 ore.

54,7% dintre copii recunosc că cel mai mare risc la care au fost expuşi în această perioadă a fost dependenţa de internet. Informaţiile false se situează pe locul următor, urmate de bullying-ul online.

loading...
Comenteaza // Vezi comentarii
        Citeste mai mult despre:   
emoţii negative gadgeturi invatamant online izolare
Loading...
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
1
EUR
4.8375
RON
10 Aug
noapte 19 °
zi 34 °
Ultimele joburi adaugate
24 H