SUBIECTE GEOGRAFIE BACALAUREAT 2018 EDU.RO: BAREME la proba aleasă de cei mai mulţi elevi la Bac 2018

SUBIECTE GEOGRAFIE BACALAUREAT 2018 EDU.RO. Liceeni de clasa a XII-a susţin joi ultima probă scrisă din cadrul examenului de Bacalaureat 2018, proba la alegere a profilului. Ei au avut de ales între una dintre disciplinele Biologie, Geografie, Fizică, Chimie, Informatică, Logică, Economie, Psihologie, Filosofie şi Sociologie.

28 iun. 2018, 05:11
SUBIECTE GEOGRAFIE BACALAUREAT 2018 EDU.RO: BAREME la proba aleasă de cei mai mulţi elevi la Bac 2018

UPDATE Candidaţii la Geografie au avut de comparat Irlanda cu Grecia. De asemenea, au trebuit să compare grupa munţilor Retezat-Godeanu cu Subcarpaţii Getici. La Subiectul al III-lea au avut de scris despre Franţa (trei râuri, trei oraşe şi două ţări vecine-membre UE). 

SUBIECTE GEOGRAFIE BACALAUREAT 2018 EDU.ROSubiectele la geografie la Bac 2018 sunt date spre rezolvare joi dimineața, pe 28 iunie, elevilor care au optat pentru această materie. Ultima probă scrisă e cea la alegere a profilului, care e susţinută de cei peste 130 de mii de candidaţi la Bacalaureat. 

Liceeni de clasa a XII-a susţin joi ultima probă scrisă din cadrul examenului de bacalaureat 2018, proba la alegere a profilului, unde au avut de ales între disciplinele Biologie, Geografie, Fizică, Chimie, Informatică, Logică, Economie, Psihologie, Filosofie şi Sociologie. Conform statisticolor examenului de Bacalaureat 2018 cei mai mulţi au optat să rezolve subiecte la geografie sau biologie.

SUBIECTE GEOGRAFIE BACALAUREAT 2018 EDU.RO. Absolvenţii de clasa a XII-a care au ales să rezolve subiecte la geografie la Bacalaureat 2018, potrivit regulilor de organizare a examenului de BAC 2018 provin din filiera teoretică, profilul uman – ştiinţe sociale şi filologie, filiera vocaţională, filera tehnologică, profilurile artistic, sportiv, pedagogic, teologic, ştiinţe sociale şi ordine şi securitate publică.

SUBIECTE GEOGRAFIE A EXAMENULUI DE BACALAUREAT 2018

Subiecte geografie Bac 2018: modele pentru proba la alegere a profilului

Modele de subiecte la geografie sunt disponibil pentru candidații care au urmat profilul umanist – filiera teoretică; profilul servicii – filiera tehnologică și toate profilurile și specializările din filiera vocațională.

Potrivit acestor modele, proba scrisă la geografie va avea trei subiecte, notate fiecare cu 30 de puncte. Restul de 10 puncte sunt din oficiu.

Candidații la proba de geografie la Bac 2018 au la dispoziție pentru rezolvarea lucrării un interval de 3 ore.

Candidaţii care pot da proba scrisă la Geografie la Bac 2018

Candidații la Bac 2018 au avut de ales pentru proba la alegere, în funcție de profil și specializare, între următoarele discipline: anatomie, biologie, chimie, fizică, geografie, economie, informatică, logică și psihologie.

Au putut alege geografie la Bac 2018 elevii care au studiat la: profilul umanist – filiera teoretică; profilul servicii – filiera tehnologică și toate profilurile și specializările din filiera vocațională.

Când sunt anunţate notele la geografie de la Bacalaureat 2018

Proba la alegere a profilului, programată joi, 28 iunie, este ultima a examenului de Bacalaureat. Timp de cinci zile lucrările sunt corectate de comisiile de examinare.

Notele la geografie vor fi aflate în ziua în care sunt anunţate primele rezultate ale acestei prime sesiuni de la Bac 2018. Elevii care vor fi nemulţumiţi de notă, pot face contestaţie. Ei vor afla astfel nota finală pe 9 iulie.