SUBIECTE ROMANA EVALUARE NATIONALA 2019, CLASA A II-A. Ce au avut elevii de rezolvat

Publicat: Marţi, 07 Mai 2019 12:29 // Actualizat: Marţi, 07 Mai 2019 14:55 // Sursa: romaniatv.net

SUBIECTE ROMANA EVALUARE NATIONALA 2019, CLASA A II-A. Elevii de clasa a II-a au avut de rezolvat două subiecte la testul de la Limba română și Limba maternă, marți, 7 mai, la Evaluarea Națională pentru această clasă. RomaniaTV.net vă prezintă structura testelor.

Documente atasate:

SUBIECTE ROMANA EVALUARE NATIONALA 2019, CLASA A II-A. Au existat două variante de test, subiectele fiind date pe rânduri.

La prima cerință, de la varianta 1 a testului, copiii au fost îndemnați să scrie un bilet în care să le mulțumească părinților pentru un cadou primit.

La a doua cerință, elevii de clasa a II-a care au dat Evaluarea Națională au avut de răspuns la cinci întrebări, referitoare la vacanța de primăvară. 

La prima cerință, de la varianta 2 a testului, copiii au fost îndemnați să scrie un bilet în care să-i mulțumească unui coleg pentru un cadou primit.

La a doua cerință, elevii de clasa a II-a au avut de răspuns la cinci întrebări, referitoare la cea mai frumoasă vacanță a lor.

SUBIECTE Evaluarea Naţională la clasele a II-a, a IV-a şi a VI-a: cum arată structura subiectelor

Durata alocată rezolvării a fost de 30 de minute pentru fiecare test, în cazul elevilor de clasa a II-a, iar rezultatele de la Evaluarea Națională 2019 nu se notează în catalog și nici nu se comunică public. „Rezultatele individuale obţinute la aceste evaluări nu se afişează / nu se comunică public şi nu se înregistrează în catalogul clasei. Rezultatele vor fi valorificate strict la nivelul unităţii de învăţământ prin elaborarea planurilor individualizate de învăţare, acolo unde este cazul, respectiv informarea elevilor şi a părinţilor / reprezentanţilor legali asupra stadiului formării şi dezvoltării competenţelor evaluate", anunță Ministerul Educației Naționale (MEN), prin intermediul unui comunicat.

învățătoarele au la dispoziție 2 ani pentru a interveni acolo unde identifică probleme, prin planuri individualizate de învățare. Subiectele de la Evaluarea Națională la clasa a II-a sunt concepute de Ministerul Educației, pe modelul testelor PISA.

Brosura Evaluare Clasa a II-a

Subiectele de la Evaluarea la clasa a II-a sunt unice pe țară; de altfel, aceasta este prima testare din traseul școlar al copiilor de această vârstă cu subiecte făcute de altcineva decât învățătoarea de la clasă. Rezultatele ar trebui să îi ajute pe părinți și să vadă cum este evaluarea curentă făcută de cadrul didactic: este una corectă, rezultatele de la Evaluarea aceasta sunt similare celor obținute la clasă? Sau copilul este sub/supraevaluat?

Până în 2014, când evaluările de la clasele a II-a, a IV-a și a VI-a au fost introduse la nivel național, prima testare cu subiecte făcute de altcineva decât profesorul de la clasă era susținută de elevi direct la clasa a VIII-a, în examenul ale cărui rezultate sunt decisive pentru traseul școlar. Evaluările au și rolul de a-i pregăti pe copii cu condițiile de examen, în condiții însă total sigure pentru ei: la clasa a II-a, la evaluare este și învățătoarea în clasă, iar rezultatele nu se trec în catalog.

Regulile de la Evaluarea la clasa a II-a: în ce săli se susține testarea și cine îi supraveghează pe copii

Evaluarea Națională la clasa a II-a se desfășoară în timpul orelor normale, în funcție de programul fiecărei școli. Elevii susțin testarea în clasele în care învață în mod normal.

Subiectele sunt împărțite chiar de învățătorul de la clasa respectivă, care este asistat pe toată durată evaluării de un al doilea profesor, care nu predă la acea clasă. Elevii sunt așezați în bănci așa cum obișnuiesc să o facă zilnic, subiectele fiind concepute pe 2 numere.

Înainte de începerea testului, învățătorul le spune copiilor care sunt regulile evaluării. În momentul în care primesc testele, elevii trebuie să își scrie pe foaia de evaluare numele, prenumele și școala.

Învățătoarelor le este interzis să le dea copiilor indicații despre rezolvarea subiectelor, să modifice testele sau să completeze rezolvările testelor.

La încheierea celor 30 de minute de evaluare, învățătoarea ia foile de test de la copii și le predă, pe bază de proces-verbal, directorului școlii, care este președintele comisiei de organizare a evaluării în școală.

Subiectele de la evaluarea la clasa a II-a trebuie îndeplinească următoarele condiții, potrivit regulilor de Evaluare, definite în metodologie:

  • să aibă un nivel mediu de dificultate
  • “să fie formulate clar, precis și în strictă concordanță cu programele școlare în vigoare pentru fiecare disciplină de studiu”
  • să aibă un “format asemănător celui al evaluărilor internaționale”

Cine corectează testele de la clasa a II-a

Lucrările scrise de elevii de clasa a II-a sunt evaluate în școală, de către profesorii din respectiva unitate școlară. Fiecare test este evaluat și notat de către două cadre didactice, dintre care unul este învățătorul de la clasă.

Testele de la clasa a II-a trebuie să fie corectate în termen de cel mult 7 zile de la data susținerii ultimului test de la clasa respectivă.

Ce se întâmplă cu rezultatele de la evaluarea națională la clasa a II-a

Rezultatele obținute de fiecare elev de clasa a II-a nu se afișează, nu se anunță public și nu se trec în catalog. Rezultatele de la evaluarea națională la clasa a II-a le sunt comunicate de către învățătoare părinților, individual.

Scopul evaluărilor este de a arăta în ce măsură și-au însușit copiii elementele de bază prevăzute de programa școlară și de a-i ajuta pe cei care au lacune să le remedieze, pe timpul verii.

Pe baza acestor teste, învățătoarele trebuie să realizeze planuri individualizate de învățare, adaptate fiecărui elev la care a identificat probleme. Planurile trebuie comunicate părinților, pentru a fi parteneri în procesul de învățare.

Planul individualizat de învățare este un “instrument fundamental de remediere/dezvoltare/orientare care cuprinde informații diagnostice și prognostice în vederea orientării și optimizării învățării”, prevede metodologia. Actul aprobat prin ordin de ministru precizează că “decizia privind elaborarea planului individualizat de învățare al elevului se ia coroborând rezultatele la EN cu datele și observațiile înregistrate de-a lungul parcursului educațional al elevului”.

“După informarea părinților/reprezentanților legali, se întocmește un proces-verbal, în care aceștia semnează pentru luarea la cunoștință a informațiilor referitoare la rezultatele elevului la EN și, după caz, la măsurile prevăzute în planul individualizat de învățare”, se mai arată în metodologie.

Modele de subiecte pentru Evaluarea Națională clasa a II-a 2019

Modele de teste Matematică clasa a II-a
Modele de teste Matematică clasa a II-a

loading...
Comenteaza // Vezi comentarii
Loading...
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
1
EUR
4.8406
RON
09 Jul
noapte 14 °
zi 30 °
Ultimele joburi adaugate
24 H