Subprefectul Capitalei, audiat la Parchet în ancheta privind mitingul din 10 august

Subprefectul Capitalei, Corneliu Cârstea, este audiat la Parchetul General în ancheta privind violențele din 10 august, din Piața Victoriei.

RomaniaTV.net
11 sept. 2018, 06:40
Subprefectul Capitalei, audiat la Parchet în ancheta privind mitingul din 10 august

Subprefectul Capitalei, Corneliu Cârstea, s-a prezentat, marţi, la Parchetul General urmând a face o declaraţie în dosarul privind protestul din 10 august. În acelaşi dosar au mai fost audiaţi până acum prefectul Speranţa Cliseru, primarul general, Gabrirela Firea, dar şi viceprimarul Aurelian Bădulescu.

Corneliu Cârstea s-a prezentat, marţi, la Parchetul General, şi va face o declaraţie în ancheta deschisă după violenţele de la protestul din 10 august din Piaţa Victoriei.

El nu a făcut declaraţii la intrarea în sediul Parchetului.

În acest dosar au mai fost audiaţi prefectul Capitalei, Speranţa Cliseru, şi viceprimarul Aurelian Bădulescu.

De asemenea, a fost audiată săptămâna trecută primarul general, Gabriela Firea. Ea a spus că a oferit informaţii despre aspecte administrative din seara protestului din 10 august, dar şi informaţii cu privire la cei care au solicitat autorizarea manifestării.

Aproximativ 800 de plângeri împotriva Jandarmeriei au fost depuse la Parchetul General în urma violenţelor din Piaţa Victoriei.

Subprefectul ar fi audiat în calitate de martor, în acest dosar, informează România TV.

Citeşte şi:  Liviu Dragnea, ACUZAŢII grave legate de 10 august: Protestele au fost FINANŢATE din străinătate. Săptămâna viitoare vor ieşi dovezi

Preşedintele PSD, Liviu Dragnea, a declarat duminică seară că instituţiile statului n-au greştit cu nimic când au intervenit în forţă în Piaţa Victoriei în 10 august, având suficiente elemente “ca să vorbim de o tentativă de lovitură de stat”. Dragnea a mai spus că este convins că săptămâna viitoare vor ieşi la iveală dovezile că protestul a fost o tentativă de lovitură de stat şi a fost finanţat din plan extern.