SUBSTANŢE care îţi îmbunătăţesc structura părului. Iată ce trebuie să foloseşti şi tu

Părul degradat sau lipsit de strălucire are nevoie de soluţii care să-i refacă cu adevărat structura. Iată câteva remedii naturale care îngroşă firul de păr, oferindu-i rezistenţă, dar şi unele care stimulează foliculii, astfel încât părul tău să crească mai sănătos.

27 oct. 2014, 09:52
SUBSTANŢE care îţi îmbunătăţesc structura părului. Iată ce trebuie să foloseşti şi tu

1. Cheratina. Cheratina este proteina din care firul de păr este compus în mod natural. Aplicarea produselor pe bază de cheratină te va ajuta să-i oferi părului mai multă vigoare şi rezistenţă. Aplică cheratină lichidă pe părul umed apoi usucă-te cu foehnul pentru a fixa produsul pe firele de păr. Este un tratament benefic în mod special dacă ai părul subţire, degradat sau foloseşti des placa sau ondulatorul, scrie eva.ro.

2. Cofeina. Studiile au demonstrat că foliculii pot fi stimulaţi de cofeină, astfel încât părul să crească mai repede şi mai puternic. Astfel, măştile pe bază de cofeină pot fi excelente pentru a stimula creşterea părului. Amestecă un avocado copt şi bine pisat cu două, trei linguriţe de cafea instant. Distribuie apoi masca pe păr, insistând la rădăcină şi masând delicat scalpul. Lasă masca să acţioneze cel puţin o oră înainte de a te spăla pe cap.

Citeşte şi Dieta de toamnă: Ce trebuie să mănânci în fiecare zi pentru un păr frumos şi sănătos

3. Colagenul vegetal. Acest ingredient este extrem de important pentru părul tău. Aplicat la rădăcină, hrăneşte foliculii ajutând părul să crească mai puternic şi mai rezistent. De asemenea, îmbracă firele de păr într-un strat protector, mărindu-le diametrul. Părul tău va părea mai gros şi va fi mai strălucitor. Găseşti colagen vegetal în magazinele cu produse naturiste.

4. Henna neutră. De obicei, henna este folosită pentru colorarea părului. Este o pudră vegetală, obţinută dintr-o plantă folosită de mii de ani în tratamente cosmetice, vopsirea părului dar şi tatuaje. Femeile care au folosit de-a lungul timpului henna au descoperit că pe lângă puterea sa de colorare, aceasta îngroaşă firele şi îi oferă strălucire părului. Dacă vrei doar aceste beneficii, fără să-ţi afectezi culoarea, poţi folosi henna neutră.

Citeşte şi MUŞTARUL, alimentul MINUNE pentru un păr frumos şi bogat. Iată cum poţi să îţi prepari singură o mască