Dieta de toamnă: Ce trebuie să mănânci în fiecare zi pentru un păr frumos şi sănătos

Ca şi pielea, părul nostru are nevoie de îngrijire corespunzătoare şi trebuie hrănit din interior pentru a fi sănătos şi a arăta întotdeauna bine.

13 oct. 2014, 07:51
Dieta de toamnă: Ce trebuie să mănânci în fiecare zi pentru un păr frumos şi sănătos

Asadar, chiar daca produsele cosmetice pe care le folosesti promit efecte miraculoase, o dieta echilibrata, care sa includa nutrientii necesari, este esentiala pentru sanatatea podoabei tale capilare.

Iata ce trebuie sa incluzi in dieta ta pentru a avea un par puternic si frumos:

Cele mai importante elemente pentru sanatatea parului sunt proteinele, vitaminele, mineralele, acizii grasi Omega 3 si apa.

O dieta bogata in proteine este cea mai buna masura de siguranta pentru a preveni caderea si ruperea parului. Si nu, nu te speria, proteinele nu inseamna kilograme in plus.

Citeşte şi Lucruri esenţiale pe care trebuie să le ştii despre fibrele din alimentaţie

Poti suplimenta continutul de proteine din dieta ta si prin carne de pui sau de peste slaba, prin lactate, dar si prin fasole, linte, migdale, alune de padure si soia.

Cea mai buna sursa de acizi grasi Omega-3, care contribuie la stralucirea parului tau este somonul, urmat de alunele de padure si migdale.

Citeşte şi Mit sau adevăr: Apa cu lămâie ajută la detoxifiere şi slăbit?

Acizii grasi esentiali din peste sunt excelenti pentru cresterea parului, dar si pentru unghii si piele. Se recomanda consumul de peste (macrou, ton, sardine, somon) de 3-4 ori pe saptamana.

Continuarea pe Ele.ro.