Subvenţia la carburanţi, menţinută şi în 2023. S-a stabilit pentru cât timp. Preţul benzinei şi motorinei la 13 decembrie

Preţurile carburanţilor vor fi compensate şi anul viitor. Sursele de la vârful PSD au dezvăluit pentru Romania TV ca măsura va fi prelungită şi în 2023, cel puţin în primul trimestru al anului.

13 dec. 2022, 12:39
Subvenţia la carburanţi, menţinută şi în 2023. S-a stabilit pentru cât timp. Preţul benzinei şi motorinei la 13 decembrie

Prețul carburanților va fi compensat și anul viitor. Decizia ar fi fost luată luni dimineață, după o discuție între premierul Nicolae Ciuca cu liderul PSD, Marcel Ciolacu. Sursele de la vârful PSD au dezvăluit pentru Romania TV ca măsura va fi prelungită până la finalul lunii martie 2023. Social-democrații au luat aceasta decizie deoarece analizele interne ale acestora au arătat ca subvenţia la carburanţi va ţine inflația sub control, alături de prețul plafonat la energie.

Citeşte şi: Răzvan Nicolescu, reprezentantul statului român în consiliul de supraveghere al OMV-Petrom: „Petrom este şi va rămâne un brand românesc, indiferent de cine e acţionar. Statul trebuie să nu-şi vândă acţiunile”

 

Preţ carburanţi la 13 decembrie. Benzina continuă să se ieftinească după anunţul că subvenţia la carburanţi va fi menţinută şi în 2023

Carburanţii continuă să se ieftinească. Petrom, liderul pieței de distribuție a carburanților a operat și azi o ieftinire la pompă.

Astfel, stația Petrom de pe Șoseaua Virtuții din București afișa marţi, 13 decembrie 2022, în aplicația Petrom, un preț de  6,65 lei pentru litru de benzină standard. Litrul de motorină se menţine la preţul de 7,78 lei/litrul.

După aplicarea subvenţiei de 50 de bani, preţurile reale plătite de şoferi sunt de 6,15 lei pe litru la benzină și 7,28 lei pe litru la motorină.

Citeşte şi: UPDATE Ungaria a renunţat la plafonarea preţului carburanţilor pentru a creşte importurile

Aceste ieftiniri au loc în contextul în care, la începutul săptămânii trecute, a intrat în vigoare embargoul impus de Comisia Europeană asupra importurilor de petrol rusesc pe cale maritimă dar și plafonarea de preț de 60 de dolari pe baril.

Totuși, decizia se explică prin cotațiile în scădere accentuată la produsele petroliere, cele care, alături de taxe, contează cel mai mult în stabilirea prețurilor la pompă.