Suc de pepene roşu pentru iarnă. Secrete de preparare şi conservare. VIDEO

Îl mâncăm cu cea mai mare plăcere vara şi ne ţine şi de foame, şi de sete. Dar ce-ar fi dacă am putea simţi aroma pepenelui roşu şi în toiul iernii?

04 aug. 2021, 10:07

Suc de pepene roşu pentru iarnă. Un produs mai puţin preparat la noi este sucul de pepene roşu. Este relativ uşor de pregătit, iar dacă ai şi o curte unde poţi face acest lucru, astfel încât să nu murdăreşti prea mult bucătăria, rpepararea lui este o adevărată plăcere.

Suc de pepene roşu pentru iarnă. Mod de preparare

Alege 4-5 pepeni mari lunguieţi şi spală-i bine înainte de a începe să-i cureţi. Taie-le cele două capace, apoi ridică-i, astfel încât să-ţi fie mai uşor să le îndepărtezi coaja. Vei avea nevoie de un cuţit mare, bine ascuţit. Odată ce ai îndepărtat coaja, îndepărtează şi părţile albe care rămân inevitabil pe miez.

Taie miezul în bucăţi cât mai mici, pune-le într-o oală încăpătoare, apoi mixează bine până rezultă sucul.

Citeşte şi Rețeta-minune de lava cake a lui Florin Dumitrescu. Care este secretul pentru un desert perfect

Trece sucul rezultat prin sită. În acest fel, pulpa şi seminţele se aleg, iar tu vei obţine un suc limpede. Pune sucul la fiert şi acoperă-l cu un capac. După jumătate de oră de fiert la foc potrivit, adaugă zahăr şi amestecă bine.

Mai lasă 15 minute la fiert, apoi adaugă două pliculeţe de sare de lămâie. După încă 10-15 de minute de fiert la foc potrivit, acesta ar trebui să fie îngroşat. E momentul să îl iei de pe foc.

Pune-l fierbinte în borcane sterilizate şi închide-le ermetic.

Citeste si Un nutriţionist cunoscut spune secretul alimentelor vindecătoare: ”Am văzut mii de pacienți care s-au vindecat de boli cronice, au slăbit fără efort când au consumat anumite fructe și legume”