Mesajul disperat al unui medic de la Spitalul Judeţean Suceava închis din cauza coronavirus. „Ar trebui să vină armata”

Un medic din cadrul Spitalului Judeţean "Sfântul Ioan cel Nou" din Suceava a lansat un apel disperat, după ce peste 100 de cadre medicale au fost diagnosticate cu noul coronavirus. Doctorul susţine că este nevoie de o coordonare cât mai rapidă şi fermă deoarece de trei zile "situaţia a fost scăpată de sub control".

RomaniaTV.net
25 mart. 2020, 08:37
Mesajul disperat al unui medic de la Spitalul Judeţean Suceava închis din cauza coronavirus. „Ar trebui să vină armata”

Spitalul Județean din Suceava va fi închis începând de astăzi pentru dezinfecţie, iar pacienții vor fi transferați la alte unități medicale, urmare a controlului făcut de Ministerul Sănătății. Toţi pacienţii vor fi testaţi pentru coronavirus şi transferaţi la alte unităţi în funcţie de rezultatul testului. Nelu Tătaru, secretar de stat în Ministerul Sănătăţii, a precizat că până acum 34 de medici din cadrul spitalului Suceava sunt confirmați pozitiv la COVID 19. De asemenea, 49 de asistenți medicali și infirmieri au fost confirmaţi cu COVID 19.

Spitalul Judeţean Suceava se închide de azi. Toţi pacienţii vor fi testaţi pentru CORONAVIRUS şi tranferaţi la alte unităţi sanitare

Potrivit Monitorul de Suceava, medicul a declarat că de trei zile „situația a fost scăpată de sub control”.

„Principalele probleme acum sunt lipsa de decizie la nivel central. Nu au hotărât ce se întâmplă cu personalul asimptomatic testat: vine să lucreze? Personalul asimptomatic ieșit pozitiv rămâne să lucreze? Dacă într-o secție tot personalul este pozitiv se aduc medici din altă parte?”, a precizat doctorul, conform sursei citate.

O asistentă de la Suceava plânge şi cere ajutorul: Nu mai putem. Vrem să fim testaţi. Am intrat în contact cu toţi care sunt infectaţi

Reacţia medicului vine în contextul în care un număr de 103 cadre medicale de la Spitalul Judeţean „Sfântul Ioan” din Suceava au fost diagnosticate cu COVID 19, a anunţat Grupul pentru Comunicare Strategică. Există temeri potrivit cărora numărul celor infectaţi ar putea creşte ţinând cont că materialele de protecţie sunt insuficiente în spitale şi foarte mulţi medici au intrat în contact cu persoane infectate cu coronavirus. 

„Credeam că va veni cineva din afară să preia conducerea, îndrăznesc să spun că ar trebui să vină armata. Mult personal a dezertat acoperindu-se cu o testare, iar spitalul vechi este ca o corabie în derivă, cei de acolo strigă după ajutoare, iar dincoace nu este factor decizional. Ce se întâmplă la Suceava este prefigurarea altor spitale din țară. Să încercăm să facem ceva. Încercați să faceți ceva!”, a transmis medicul.

Gheorghe Flutur, preşedintele Consiliului Judeţean Suceava, are coronavirus. Reacţia liderului PNL