Suferi de ficat gras? Ţine cont de aceste sfaturi

Boala ficatului gras a devenit în ultimul timp o afecțiune frecventă și a fost considerată boala hepatică cea mai comună, care este dureroasă și greu de gestionat. În plus, poate provoca epuizare și balonare abdominală.

RomaniaTV.net
17 aug. 2016, 12:40
Suferi de ficat gras? Ţine cont de aceste sfaturi

Prin urmare, este important să învățăm s-o tratăm, în scopul de a ne simți mai bine și de a deveni ficatul din nou sănătos. În plus, dieta și exercițiile sunt, fără îndoială, primii pași de bază în îmbunătățirea sănătății lui.

Cauzele ficatului gras

– Problemele metabolice

– Stresul

– Obezitatea

– Problemele nutritive

– Diabetul

– Consumul excesiv de zahăr sau grăsimi

– Toxinele prezente în corp

– Boli hepatice sau boli inflamatorii intestinale

Ce nu trebuie să lipsească din dietă atunci când suferi de boala ficatului gras

Dieta este de bază atunci când trebuie să ții sub control ficatul gras. În plus, este esențial să știi câte calorii sunt consumate la fiecare masă pentru a evita balonarea, senzația de greață și oboseala cronică, care sunt asociate cu această afecțiune.

Citeşte şi  De la ficat gras la ciroza. Ce să faci ca să previi agravarea bolilor hepatice!

Iată ce trebuie să mănânci

Fibre: Fiind indispensabile, fibrele sunt cele care ne mențin sătule mai mult timp, și controlează apetitul, în timp ce absorb grăsimile și zahărul.

Cereale integrale: Pâine din cereale integrale, orez și paste.

Fulgi de ovăz pentru micul dejun, fără a adăuga zahăr.

Legume: Include legumele la toate cele trei mese importante ale zilei.

Produse lactate: Include iaurtul și kefirul scăzute în grăsimi.

Include vitaminele A, C și E și seleniu în dietă. Pot fi luate din alimente precum pește, roșii, broccoli, gălbenușul de ou, nuci, spanac, avocado, lămâie, și altele.

Evită zahărul: Înlocuitorul zahărului poate fi ștevia. În plus, trebuie evitate și fructele care conțin un nivel crescut de zahăr.

Plantele care combat ficatul gras: Armurariu (ciulinul laptelui)

Această plantă este eficientă în curățarea și consolidarea ficatului. În plus, îl ajută să se regenereze, iar antioxidanții pe care-i conține ajută la formarea de noi celule și descompunerea grăsimii. Poate fi găsit sub formă de capsule în magazinele cu produse naturale.

Spirulina: Această microalgă detoxifică și reabilitează ficatul. Este bogată în magneziu și are un conținut ridicat de vitamina B6, care este ideală pentru combaterea bolii de ficat gras, și trebuie să facă parte din dieta zilnică.

În plus, recentele studii au arătat că ceaiurile și cafeaua conțin anumite proprietăți care previn formarea ficatului gras.

Aceste semne îți arată că ai probleme cu ficatul