Sulfina Barbu: Am simţit discriminarea ca tânăr absolvent de facultate

Ministrul Muncii, Sulfina Barbu, a mărturisit că după absolvirea facultăţii a fost discriminată atunci când a vrut să se angajeze. De altfel, demnitarul recunoaşte că şi acum, după 20 de ani, tinerii sunt în continuare o categorie defavorizată de către angajatori.

RomaniaTV.net
10 nov. 2011, 11:45
Sulfina Barbu: Am simţit discriminarea ca tânăr absolvent de facultate

Dorinţa angajatorilor de a angaja oameni cu experienţă reduce mult şansele tinerilor de a obţine un loc de muncă. De aceeaşi problemă s-a lovit şi actualul ministru al Muncii, Sulfina Barbu atunci când a făcut primul pas în carieră.

„Sigur că au fost momente în care am simţit acest fenomen. M-aş referi la începutul anilor ’90, imediat după Revoluţie. Ca tânără absolventă de facultate mi-aş dori ca momentele prin care am trecut să nu mai treacă şi alte absolvente. (…) Dacă vreţi să discut foarte egoist, aş vrea ca tinerii să fie bine plătiţi ca să aibă cine să îmi plătească şi mie pensia”, a declarat Sulfina Barbu.

Demnitarul a făcut aceste declaraţii la prezentarea proiectului european „Alege egalitate la angajare şi la locul de muncă”.