Suma IMENSĂ câştigată de clinicile şi spitalele private şi de stat într-o lună pe teste de depistare a infecţiei cu COVID-19 la cerere

Publicat: Marţi, 18 August 2020 11:19 // Actualizat: Marţi, 18 August 2020 22:56 // Sursa: romaniatv.net

Industria testelor COVID-19 a explodat pe perioada verii în condiţiile în care tot mai mulţi români care au ales să plece în concediu în afara ţării au avut nevoie să prezinte rezultatul negativ al unui test de COVID-19 la intrarea în statul destinaţie. Potrivit Ziarul Financiar, clinicile şi spitalele private şi de stat au încasat 12 mil. euro într-o lună numai din teste de depistare a infecţiei cu COVID-19 la cerere.

Românii au făcut 192.000 de teste la cerere pentru a afla dacă au sau nu COVID-19, atât unităţile private, cât şi cele de stat oferind posi­bili­tatea de testare pacienţilor care nu se încadrează în criteriile de testare gratuită. Acestea reprezintă 12% din numărul total de teste făcute în România de la începutul pandemiei.

Ziarul Financiar a adunat numărul de teste din informările autorităţilor cu privire la numărul de teste la cerere din 23 iulie, prima zi de la începutul pandemiei când reprezentanţii Grupului de Comunicare Strategică au oferit această cifră.

Astfel, numărul maxim de teste la cerere pe zi a fost de 9.700, însă sunt zile unde numărul nu depăşeşte 2.000 de teste, în condiţiile în care labo­ratoarele private nu lucrează probe în weekend.

loading...
Comenteaza // Vezi comentarii
        Citeste mai mult despre:   
coronavirus 18 august teste covid teste covid la cerere
Loading...
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
1
EUR
4.8731
RON
26 Oct
noapte 8 °
zi 19 °
Ultimele joburi adaugate
24 H