Supă cremă de dovleac şi măr. Reţeta de sezon care se prepară rapid

Supă cremă de dovleac şi măr. Toamna şi-a intrat în drepturi de mai bine de o lună, iar gospodinele au început deja să gătească diverse mâncăruri care se potrivesc anotimpului. Mai jos, vă propunem o reţetă extrem de gustoasă şi simplu de făcut.

08 oct. 2022, 11:20
Supă cremă de dovleac şi măr. Reţeta de sezon care se prepară rapid

Supă cremă de dovleac şi măr. Aceste supe sunt preparate foarte versatile, sănătoase și gustoase. Le putem găti în orice sezon și în diferite variante – mai dietetice sau mai bogate caloric, de post sau „de dulce”. Majoritatea legumelor se pretează preparării unei supe-creme, iar secretul constă în combinarea acestora, condimentele sau ierburile aromate adăugate și obținerea unei texturi cât mai „catifelate”.

Citeşte şi: Chec cu mac şi glazură de lămâie, reţeta pas cu pas. Desertul simplu pe care îl vei adora

Supă cremă de dovleac şi măr. Ingrediente:

– 120ml smantana de gatit

– 1/2 lingurita cimbru tocat

– 50g zahar brun

– 1/4 lingurita nucsoara

– 1/2 lingurita salvie tocata

– 1 ceapa mica tocata

– 1/2 lingurita piper alb

– 160g piure de mere

– 2 mere Granny Smith, taiate cubulete

– 1,4l supa concentrata de pui sau legume

– 850g piure de dovleac (dovleac copt si pasat cu blenderul)

– sare

– ulei de masline

Vez şi: Shakshouka. Rețeta specială a lui Joseph Hadad:”E foarte simplu de preparat, e foarte gustoasă și necesită ingrediente foarte accesibile”

Cum se prepată supa:

Căleşte ceapă şi merele tăiate cubuleţe mici în puţin ulei, într-o oală mare de supă şi căleşte-le până ce ceapa devine opacă. Adaugă supa concentrată, piureul de mere şi condimentele şi lasă totul la fiert, la foc mic, până ce merele devin foarte moi. Adaugă piureul de dovleac şi zahărul brun şi mai lasă la foc mediu încă aproximativ 15 minute.

Pasează supa cu un blender, până ce obţii un amestec cremos. Adaugă smântână în supă şi pune pe foc, dar fără să dea în clocot. Poţi decora supa cu felii de mere uscate sau seminţe de dovleac şi arahide coapte.