Surpriză în USR. Dan Barna şi mai mulţi lideri ai partidului s-au ales cu salariile tăiate

Dan Barna și alţi 8 depuaţi USR s-au ales cu salariile tăiate cu 1% şi asta din cauza unor absenţe de la lucrările parlamentare din lunile august şi septembrie, pentru care nu a fost cerută motivarea.

23 nov. 2020, 19:05
Surpriză în USR. Dan Barna şi mai mulţi lideri ai partidului s-au ales cu salariile tăiate

Surpriză în USR. Pe lista erau mai mulţi deputaţi ai USR printre care şi liderul partidului Dan Barna. Biroul permanent al Camerei Deputaţilor a aprobat luni nota transmisă de secretarul conducerii Camerei social-democratul Iulian Iancu.

Surpriză în USR. Cum s-a ales Dan Barna cu leafa tăiată

„Supunem Biroului permanent, spre examinare şi decizie, situaţia privind absenţele nemotivate ale unor deputaţi de la lucrările parlamentare din lunile august şi septembrie 2020 pentru care nu s-a solicitat motivarea.

În conformitate cu prevederile art. 29 din Statutul deputaţilor şi al senatorilor, şi ale art. 241 alin. 8 din Regulamentul Camerei Deputaţilor, neparticiparea la cel puţin o activitate parlamentară desfăşurată în cadrul programului de lucru, are drept consecinţă reţinerea a 1% din indemnizaţia lunară brută a deputatului, cu excepţia absenţelor motivate de drept sau la cerere, în condiţiile legale şi regulamentare.

Potrivit art. 240 din Regulamentul Camerei Deputaţilor, reţinerile din indemnizaţia lunară se aprobă de Biroul permanent”, precizează nota înaintată de secretarul Biroului permanent al Camerei, deputatul PSD Iulian Iancu.

Cei opt pentru care este propusă această măsură sunt: Dan Barna – viceliderul grupului deputaţilor USR, Tudor Benga – deputat USR, Corneliu Bichineţ – deputat PMP, Iulian Bulai – viceliderul grupului deputaţilor USR, Cosette Chichirău – viceliderul grupului deputaţilor USR, Ion Stelian – viceliderul grupului deputaţilor USR, Luminiţa-Maria Jivan – deputat neafiliat, Ionuţ Moşteanu – deputat USR.

Dan Barna despre adevărata miză după alegerile parlamentare

Liderul USR spune că adevărata miză după alegerile parlamentare este constituirea unei majorităţi reformiste în România, care nu poate fi decât USR – PLUS – PNL.

„Este o decizie pe care preşedintele României o va lua. Această conciliere de opţiuni (Ludovic Orban – Dacian Cioloş – n.r.) o va face electoratul – foarte simplu. Vom avea alegeri pe 6 decembrie, în urma acestor alegeri, electoratul ne va spune care este partidul care trebuie să propună premierul. E foarte simplu, e foarte democratic. Noi vom merge la Cotroceni cu Dacian Cioloş în ambele variante. Propunerea noastră de premier rămâne Dacian Cioloş, pentru că noi considerăm, şi este o realitate, că Dacian Cioloş este premierul care a dovedit în 2016 că poate exista şi o guvernare decentă în România”, a declarat Dan Barna la Digi24.

Citeşte şi: Dan Barna crede că ar putea avea dosar la DNA: „Constat doar cu surpriză o suprapunere fix peste perioada campaniei electorale”