Surpriză uriaşă: de unde vin, de fapt, mezelurile de la Lidl. Românii habar n-aveau de asta!

Mezelurile de la Lidl, unele dintre cele mai vândute datorită raportului preţ-calitate, nu sunt disponibile și în alte magazine. Astfel, mulți români s-au întrebat de unde provin acestea.

18 mart. 2023, 12:59
Surpriză uriaşă: de unde vin, de fapt, mezelurile de la Lidl. Românii habar n-aveau de asta!
Surpriză uriaşă: de unde vin, de fapt, mezelurile de la Lidl. Românii habar n-aveau de asta!

Surpriză uriaşă: de unde vin, de fapt, mezelurile de la Lidl. De exemplu, cele din brandul Cămara Noastră provin din România, iar cele vândute sub marca Pikok vin din Polonia, Cehia sau chiar și din țara noastră. De asemenea, mai există și brandul Dulano din Germania. „Toate aceste preparate din carne, dar și multe altele îți stau la dispoziția sub marca Pikok. Alege-le pentru sendvișuri sau aperitive ori pentru o masă de prânz preparată rapid”, se arată pe site-ul retailerului la secțiunea de mezeluri, conform Fanatik.

Citeşte şi: Ce fel de ouă se vând în magazinele Lidl? Mulți români nu știu acest detaliu surprinzător

În 2019, Lidl a decis să promoveze un nou brand, marcă proprie, Rețeta Curată, prin care erau eliminate o mulțime de substanțe dăunătoare pentru a avea la raft mezeluri mai sănătoase pentru client. Printre ele, o gamă de mezeluri marca proprie Lidl, fără soia, amidon sau gluten ori coloranți sintetici. Acestea erau, de fapt, rețete îmbunătățite de la mărcile proprii Cămara Noastră și Pikok, și puteau fi găsite la raft cu eticheta Rețetă Curată.

Citeşte şi: Lidl România, anunț oficial pentru clienți. Schimbări importante în toate magazinele din țară

Conform unui comunicat oficial al retailerului, Lidl colaborează cu peste 350 de furnizori locali, care aprovizionează toate sortimentele din magazin, inclusiv produsele sezoniere. Totuşi, acest lucru nu exclude posibilitatea ca unele produse să fie sin import, fiind posibilă o colaborare cu o firmă care aduce marfa din afară pentru a fi vândută sub branduri româneşti.