Surse: Nicolae Ciucă își depune vineri mandatul de premier

Nicolae Ciucă își depune mandatul de premier vineri, potrivit surselor politice.

22 mai 2023, 22:12
Surse: Nicolae Ciucă își depune vineri mandatul de premier

Premierul Ciucă își va depune mandatul vineri, în condițiile în care Marcel Ciolacu, cel care ar fi trebuit să devină prim-ministru în urma rotativei, a anunțat că până se va termina această criză, oprește orice formă de negocieri.

Mai mulți lideri liberali au afirmat, pe surse politice, că în condițiile în care PSD-ul nu-și asumă guvernarea, mai bine ar fi ca PSD-ul să iasă de la guvernare.

Citește și Nicolae Ciucă susține trecerea industriei apărării la conceptul de ”industrie de război”

Nicolae Ciucă: Ţara şi cetăţenii au nevoie de guvernare, nu de altceva

Premierul Nicolae Ciucă a declarat, marți, înainte de ședința PNL, că partidul său nu a cerut absolut nimic de la niciunul dintre partidele din coaliţie. Mai mult, premierul a subliniat că liberalii trebuie să asigure echilibrul și guvernarea pentru că țara şi cetăţenii au nevoie de asta.

„Să ne înţelegem cât se poate de clar: Partidul Naţional Liberal nu a cerut absolut nimic de la niciunul dintre partidele din coaliţie. Nu avem absolut nimic nevoie în acest moment decât să facem în aşa fel încât să ne asigurăm că rămânem într-un echilibru, astfel încât să asigurăm guvernarea ţării. Ţara şi cetăţenii au nevoie de guvernare, nu de altceva”, a declarat Nicolae Ciucă, înaintea şedinţei Biroului Politic Naţional al PNL.

Citește și Nicolae Ciucă, primele declarații după negocierile eșuate cu sindicaliștii din Educație: „Singurii care au de pierdut, dacă se declanșează criza, sunt părinții și elevii”

Întrebat dacă PNL cere ieşirea UDMR de la guvernare, Nicolae Ciucă a răspuns ferm: „Nu discutăm despre aşa ceva acum”.