Suspect de coronavirus în Craiova! Persoană se află acum la Spitalul Clinic Victor Babeş

O persoană suspectă de infecţie cu coronavirus a fost internată, în această dimineaţă, la Spitalul Clinic de Boli lnfecţioase si Pneumoftiziologie „Victor Babeş” Craiova, potrivit Prefectura Dolj. 

RomaniaTV.net
01 mart. 2020, 07:04
Suspect de coronavirus în Craiova! Persoană se află acum la Spitalul Clinic Victor Babeş

„Astăzi, 01.03.2020, situaţia epidemiologică a judeţului Dolj se prezintă astfel: 360 de persoane sunt izolate voluntar la domiciliu, 20 de persoane se află în carantină, iar o persoană suspectă de infecţie cu coronavirus este internată la Spitalul Clinic de Boli lnfecţioase si Pneumoftiziologie „Victor Babeş” Craiova”, anunţă Prefectura Dolj.

Conform autorităţilor, persoanele izolate la domiciliu sunt clinic sănătoase şi nu prezintă simptomatologie specifică afectării de către virusul COVID-19.

„La data si ora prezentului comunicat nu s-a înregistrat nicio îmbolnăvire cu virsul COVID-19 în judeţul Dolj”, se arată în comunicatul prefecturii.

Citeşte şi: O fetiţă de 5 ani din Galaţi este suspectă de coronavirus! Ea a revenit vineri din Italia, împreună cu familia

Medicii au efectuat, până în prezent, teste pentru 351 de persoane suspecte de coronavirus, a anunţat Grupul de Comunicare Strategică. Dintre acestea, doar 3 au fost confirmate cu noul coronavirus.

Probele au fost analizate în centrele de boli infecţioase din Bucureşti, Timişoara şi Cluj-Napoca. Cei trei confirmaţi sunt internaţi în Cluj, Bucureşti şi Timişoara, potrivit Mediafax.

Starea celor trei pacienți este bună. De asemenea, potrivit datelor transmise de DSP Cluj, starea bărbatului infectat din Cluj este staționară, acesta neavând febră și nici o evoluție negativă.

Citeşte şi: CORONAVIRUS în România. Bilanţul OFICIAL al persoanelor infectate, izolate la domiciliu sau în carantină

Rezultatele analizelor pentru persoanele care au mai fost testate au ieșit negative, ceea ce înseamnă că nu au fost infectate cu coronavirus, menționează MAI.

Autorităţile din Timiş au anunţat că au reuşit să identifice pasagerii din cursa aviatică Bergamo – Timişoara, care se aflau în apropierea femeii de 38 de ani, depistată pozitiv. Este vorba despre cinci pasageri şi patru însoţitoare de zbor care momentan nu au niciun fel de simptome. Acestora li se vor recolta probe de sânge în vederea analizelor medicale.