Suspiciune de coronavirus în România, la Iaşi. Un bărbat, în carantină pentru 14 zile

Un bărbat din Iaşi, care şi-a petrecut noul an chinezesc în China a fost izolat la domiciliu după ce s-a întors în ţară. Bărbatul nu are niciun simptom de îmbolnăvire cu coronavirus, însă protocolul trebuie respectat, iar persoanele care provin din regiuni afectate de virus sunt nevoite să stea 14 zile acasă. Bărbatul se află în a zecea zi de carantină. 

RomaniaTV.net
23 feb. 2020, 15:10
Suspiciune de coronavirus în România, la Iaşi. Un bărbat, în carantină pentru 14 zile

„Este un bărbat venit din China să lucreze în Iaşi, unde s-a stabilit cu familia. El se află în carantină de zece zile la domiciliu după ce a fost în China pentru a petrece cu familia de acolo Anul Nou Chinezesc. Când a revenit a fost evaluat şi în Germania cât şi în București. Starea de sănătate îi este monitorizată de când a ajuns în țară, nefiind înregistrată nicio stare de rău. Starea de sănătate este buna”, a declarat Marius Voicescu, purtatorul de cuvânt DSP Iași.

Citeşte şi: Alertă în Italia din cauza coronavirusului! Guvernul a interzis, prin decret, accesul şi părăsirea a 11 localităţi

”În momentul de fata la nivelul județului Iași exista o singura persoana cu suspiciuni de coronavirus. S-a întors recent cu avionul. Acesta a intrat în carantină la domiciliu, unde se afla în monitorizare pentru 14 zile”, a declarat Lucian Indrei, șeful DSP Iași.

Cazul bărbatului a provocat panică deoarece o parte din presa locală a relatat faptul că bărbatul s-ar fi întors dintr-o zonă în care s-au înregistrat cazuri de infectare cu coronavirus, din Italia, și că ar fi fost investigat de medici pe aeroport, recomandându-se izolarea la domiciliu


loading...
Partenerii noștri