Sute de oameni, în Parcul Izvor, la un nou protest faţă de problema maidanezilor VIDEO

Aproximativ 200 de persoane de toate vârstele participă luni seară, în Parcul Izvor din Bucureşti, la un nou protest legat de problema câinilor fără stăpân şi cer demisia edililor consideraţi responsabili pentru prezenţa maidanezilor pe străzi.

RomaniaTV.net
09 sept. 2013, 16:58
Sute de oameni, în Parcul Izvor, la un nou protest faţă de problema maidanezilor VIDEO

În Capitală continuă protestele faţă de problema maidanezilor. Câteva sute de oameni s-au întâlnit luni seara lângă Palatul Parlamentului pentru a cere autorităţilor să găsească soluții pentru ca tragedia de săptămâna trecută să nu se mai repete.

Manifestanţii – de la copii de câţiva, ani veniţi cu părinţii, la pensionari – s-au adunat în jurul orei 18.00, protestul fiind autorizat până la 19.45.

Ei adus la protest două bannere de mari dimensiuni cu mesajul „Onţanu, demisia” şi o fotografie de la funeraliile lui Ionuţ Anghel – copilul de patru ani sfâşiat de câini vagabonzi în Capitală.

Mulţi copii veniţi la protest afişează pancarte cu mesaje printre care „Vreau să mă joc în parc fără teama de a fi mâncat”, „Sunteţi premianţi la strâns impozite, dar repetenţi la strâns câini”, „Stop, nu vreau să urmez eu!” şi „Asociaţie de protecţie a oamenilor”.

Pe o altă pancartă a protestarilor este scris mesajul „Vrem să fim în siguranţă, ne trataţi cu ignoranţă”.

Potrivit Mediafax, cei prezenţi au scandat în mai multe rânduri „Fără maidanezi pe străzi!”, „O lege a lui Ionuţ”, „Oprescu, demisia!”, „Fără referendum!”, „Oprescu judecat, Onţanu judecat!” şi „Primarii maidanezi”.

Duminică, peste 300 de persoane au participat, tot în Parcul Izvor, la un protest referitor la problema câinilor vagabonzi, cerând ridicarea acestora de pe străzile Capitalei, pentru siguranţa locuitorilor.

Un alt protest similar a avut vineri seară, în Piaţa Romană din Bucureşti, la care au participat peste 200 de oameni.

Protestele au avut loc după ce Consiliul General al Municipiului Bucureşti a aprobat propunerea primarului general Sorin Oprescu de organizare a unui referendum local prin care cetăţenii să se pronunţe în favoarea sau împotriva eutanasierii câinilor comunitari, scrutinul urmând să aibă loc la 6 octombrie.

Edilul a făcut această propunere după ce Ionuţ Anghel a murit, în 2 septembrie, după ce a fost atacat de câini maidanezi, în apropierea Parcului Tei, iar fratele acestuia, de şase ani, a fost muşcat de un picior, dar a reuşit să fugă şi să-şi anunţe bunica.

Citeşte şi: Oprescu, despre EUTANASIEREA CÂINILOR: Aşteptăm ca Parlamentul să ia o decizie imediată