Un nou protest în Piaţa Victoriei împotriva legii izolării şi carantinării

Un nou protest împotriva legii izolării și carantinării a fost organizat duminică după-amiază în Piaţa Victoriei din Bucureşti. Sute de persoane s-au adunat în fața Guvernului pentru a protesta împotriva măsurilor impuse de autorități. Protestatarii s-au împrăştiat repede după ce a început să plouă torenţial. 

RomaniaTV.net
19 iul. 2020, 13:44
Un nou protest în Piaţa Victoriei împotriva legii izolării şi carantinării

UPDATE: Protestarii din Piața Victoriei s-au rugat în fața Guvernului. Oamenii legii vor comunica cu protestarii, urmând ca ulterior, în cazul în care situația degenerează să fie date și amenzi.

Peste 40 de polițiști și jandarmi sunt mobilizați pentru procesul care a început în Piața Victoriei. În acest caz sunt pregătiți și polițiști și jandarmi de rezervă, dacă evenimentul va degenera. 

Jandarmii aflați în Piața Victoriei încearcă să poarte un dialog cu protestarii pentru a-i ruga să respecte măsurile de protecție.

Citește și: Nou protest în Piaţa Victoriei împotriva legii carantinării. Oamenii scandează „Opriţi legea!”

”Am venit de la Brașov să ne explicăm dorința de libertate. Ne exprimăm dorința de libertate, nu vrem ca România să pună libertatea în lanțuri, nu vrem stare de urgență, de alertă. Vrem ca bisericile să fie deschise, elevii să se poată întoarce la școală, vrem libertate” , a declarat un protestatar.

Prezenți la manifestare vor fi Oana Lovin și avocatul Dan Chitic, după cum au anunțat pe Facebook.

Autoritățile au interzis pe timpul stării de alertă orice organizare sau desfășurare de mitinguri, demonstrații sau orice alte întruniri.

Legea privind instituirea unor măsuri în domeniul sănătăţii publice în situaţii de risc epidemiologic şi biologic a fost publicată, sâmbătă, în Monitorul Oficial. Actul normativ a fost promulgat în cursul dimineţii de către preşedintele Klaus Iohannis.