Sute de turişti BLOCAŢI la munte. Autorităţile sunt în alertă VIDEO

Peste 250 de turişti au rămas blocaţi la Rânca din cauza viscolului. Autorităţile au închis drumul încă de noaptea trecută. Pe mai multe drumuri se circulă cu mare dificultate, viscoleşte, iar munca drumarilor este în zadar.

RomaniaTV.net
25 ian. 2014, 09:40
Sute de turişti BLOCAŢI la munte. Autorităţile sunt în alertă VIDEO

CNADNR a decis încă de vineri seară închiderea DN 67C între km 16+000 – 34+800, între localităţile Novaci şi Rânca, din judeţul Gorj, din cauza vântului puternic şi a zăpezii abundente viscolită de pe versanţi.

Compania anunţa că înainte de închiderea drumului s-a organizat coborârea şi urcarea turiştilor din/spre staţiune cu două formaţii de utilaje.  Acum, aproximativ 250 de turişti au puţine şanse să poată coborî dinspre Rânca, iar alte câteva zeci de maşini încearcă să urce spre staţiune, poliţia blocând însă accesul pe DN 67C, care este acoperit de troiene de zăpadă.

Mai multe drumuri naţionale şi judeţene au fost închise de autorităţi din cauza ninsorilor abundente şi a viscolului puternic. ANM  a extins codul portocaliu de vreme  severă pentru mai multe judeţe. Directorul general al Administraţiei Naţionale de Meteorologie (ANM), Ion Sandu, a precizat, la comandamentul de iarnă organizat la Guvern, că este posibil ca atenţionarea cod portocaliu să fie extinsă, sâmbătă, şi pentru judeţele Olt, Teleorman, Argeş, Dâmboviţa şi Prahova, iar judeţele din sud-vestul ţării, precum Mehedinţi, să fie scoase, sâmbătă seara, de sub această atenţionare.

VEZI AICI SITUAŢIA DRUMURILOR ÎN TIMP REAL