Tabără vrea TVA de 10% pentru alimente. Boc: Nu avem în discuţie acest lucru

Taxa pe valoarea adăugată ar trebui redusă de la 24% în prezent la 10% pentru produsele agro-alimentare, pentru că ar duce la scăderea preţurilor alimentelor şi la combaterea evaziunii, a declarat joi, într-o conferinţă de presă, ministrul Agriculturii, Valeriu Tabără.

RomaniaTV.net
02 feb. 2012, 12:32
Tabără vrea TVA de 10% pentru alimente. Boc: Nu avem în discuţie acest lucru

„În etapa următoare ar trebui să discutăm foarte mult despre ce înseamnă TVA şi nivelul accizelor la produsele agro-alimentare. Ar trebui gândit un TVA de sub 10%”, a spus Tabără.

El a adăugat că dacă TVA ar fi de 10% evaziunea fiscală ar primi „o lovitură puternică”.

„Un TVA care să meargă la 10% ar elimina evaziunea”, a spus ministrul.

El a fost întrebat şi dacă a discutat cu delegaţia FMI pe această temă. „Eu aş încerca să mă văd cu ei, dacă au timp. Ştiu că nu de această dată nu au în plan întâlniri cu Ministerul Agriculturii”, a răspuns Tabără.

UPDATE – Boc: Reducerea TVA la 10% pentru produsele agro-alimentare nu este acum o temă de discuţie

Reducerea taxei pe valoarea adăugată la 10% în cazul produselor agro-alimentare nu reprezintă pentru Guvern o temă de discuţie în acest moment, a declarat, joi, premierul Emil Boc.

„Nu avem în discuţie acest lucru”, a spus Boc, la solicitarea jurnaliştilor de a comenta propunerea privind reducerea TVA.

Intenţii privind reducerea TVA la alimente există de câţiva ani, fiind elaborat la un moment dat şi un proiect de lege în acest sens.

În martie 2011 premierul Emil Boc declara însă că proiectul privind reducerea TVA la produsele alimentare de bază nu are acoperire bugetară şi că toţi specialiştii consultaţi au spus că aplicarea acestuia nu duce la scăderea preţurilor la alimente.