Tactica lui Vladimir Putin de a deruta alegătorii. Trei candidaţi cu acelaşi nume şi aceeaşi înfăţişare, pe un afiş alectoral

Boris Vişnevschi, candidat din partea partidului liberal Yabloko la alegerile municipale programate luna aceasta în districtul său din Sankt Petersburg, s-a trezit că are doi contracandidaţi cu acelaşi nume şi care mai şi seamănă cu el la înfăţişare.

07 sept. 2021, 10:53
Tactica lui Vladimir Putin de a deruta alegătorii. Trei candidaţi cu acelaşi nume şi aceeaşi înfăţişare, pe un afiş alectoral

Boris a fost şocat să vadă duminică, pe un afiş electoral că trei candidaţi Boris Vişnevschi asemănători apăreau unul lângă altul. Este o tactică utilizată de regimul Putin pentru a deruta votanţii şi a împărţi votul acestora astfel încât opoziţia să nu poată atinge cifrele candidatului venit din parte partidului aflat la putere, scrie The Guardian.

Vişnevschi, cel real, poate fi identificat doar după cravata pe care o poartă, un detaliu ce le-a scăpat imitatorilor. „Toate acestea sunt făcute pentru a dezorienta alegătorii, astfel încât aceştia să confunde falsul cu realul, iar în loc de Vishnevsky cel real să votează pentru unul dintre imitatori”, a spus adevăratul Vişnevschi, într-un interviu.

Citeşte şi Vladimir Putin şi-a dorit încă de mic să fie spion. Dezvăluiri în premieră făcute de preşedintele Rusiei, în faţa unor copii

Mai mult decât atât, se crede că cel puţin unul dintre adversarii lui Vishnevsky, care până de curând a fost numit Viktor Bykov, şi-a schimbat considerabil aspectul pentru fotografii. Într-o fotografie oficială utilizată pe un site web al guvernului St Petersburg, Bykov avea păr şi părea cu mulţi ani mai tânăr faţă de aspectul din fotografia prezentată comisiei electorale.

Creştere în sondaje a opoziţiei şi a sprijinului pentru Partidul Comunist au dus la o creştere a tacticilor folosite de Partidul Rusia Unită pentru a deruta alegători.

Citeşte şi Vladimir Putin dă o lege împotriva Facebook și Instagram. Rusia vrea monopol asupra internetului