Taie lămâile în două şi adaugă-le într-un vas cu apă fiartă. Băutura minune pe care e musai să o bei în fiecare dimineaţă

Există o băutură minune care te protejează de răceli, îţi dă energie şi ajută la digestie. Mai mult, această băutură face minuni pentru piele, împrospătează respiraţia şi te ajută să slăbeşti.

12 ian. 2022, 20:40
Taie lămâile în două şi adaugă-le într-un vas cu apă fiartă. Băutura minune pe care e musai să o bei în fiecare dimineaţă

Taie lămâile în două şi adaugă-le într-un vas cu apă fiartă. Vă prezentăm un truc genial care vă va ajuta să începeţi ziua cu multă energie.

Taie lămâile în două şi adaugă-le într-un vas cu apă fiartă

Băutura preparată pe bază de lămâi are efecte miraculoase asupra organismului. Stimuleaza sistemul imunitar, ne protejează de răceli şi ne să foarte multă enerfie. De asemenea, aceasta ajută digestia, face minuni pentru piele şi împrospătează respiraţia. Este foarte de ajutor celor care vor să scape de kilogramele în plus.

Mod de preparare

Ai nevoie şase lămâi şi 600 de mililitri de apă. Taie lămâile în două şi adaugă-le în apa fiartă dintr-un vas. Fierbe timp de 3 minute, apoi lasă vasul la răcit timp de 15 minute.

Apoi, strecoară apa şi bea. Este indicat să consumi această băutură în fiecare dimineaţă, pe stomacul gol.

Citeşte şi Nu mai arunca apa în care ai fiert cartofii. Face minuni pentru ten, plante şi în bucătărie

Cinci motive sa bei apa cu lamaie

Apa cu lamaie are efecte uimitoare. Ai auzit, probabil, spunandu-se ca iti face bine sa bei apa cu lamaie. Printre altele, stimuleaza sistemul digestiv, ajuta la curatarea ficatului, aduce un aport substantial de acid citric, potasiu, calciu, fosfos si magneziu in organism.

1. Imbunatateste sistemul imunitar
Apa cu lamaie este bogata in vitamina C si potasiu, care stimuleaza creierul si functiile sistemului nervos, si echilibreaza tensiunea arteriala. Citricele sunt bogate în vitamina C, un antioxidant important, care ajută la protejarea celulelor față de efectele dăunătoare cauzate de radicalii liberi.

Vitamina C reduce riscul de boli cardiovasculare, accident vascular cerebral (AVC) si hipertensiunea arterială  Vitamina C ajută la prevenirea sau reducerea duratei răcelii comune sau chiar a gripei la unele persoane.

2. Echilibreaza PH-ul
Lamaia este unul dintre cele mai alcaline alimente. Acidul citric odata metabolizat, nu creeaza aciditate in organism, dimpotriva o reduce.

3. Ajuta la slabire
Lamaia ajuta la reducerea poftei de mancare si contribuie la mentinerea unei diete alcaline, datorita fibrelor pectine continute de lamaie.

Totodată, antioxidanții din compoziția lămâilor îmbunătățesc rezistența la insulină și compensează efectele negative ale creșterii nivelului glicemiei, cei doi factori determinanți ai diabetului de tip 2.

Cu siguranță că, dacă ne facem un obicei din a consuma apă cu lămâie dimineața, aceasta ne va pune metabolismul în funcțiune și va ajuta corpul să se detoxifice și să elimine retenția de apă din organism.

4. Ajuta la digestie
Apa in care ai pus putina lamaie ajuta ficatul sa produca bila, reducandu-se astfel fenomene precum arsurile gastrice si constipatia.

Dieta cu apa calda. Scapi de 6 kg si iti recapeti stralucirea pielii in doar doua saptamani

5. Elimina toxine
Fiind un puternic diuretic, apa ajuta la eliminarea toxinelor din organism prin urinari frecvente. In plus, apa cu nişte lamaie ajuta la mentinerea sanatatii tractului urinar.

Citeşte şi Reţeta care revitalizează ficatul, îl purifică şi curăţă de toxine – amestecă sfeclă roşie, mocov şi măr pentru efecte miraculoase