Taifunul Wipha, care a măturat Japonia, a ucis 24 de persoane

Taifunul Wipha a provocat moartea a cel puţin 24 de persoane în Japonia, dintre care 22 pe Insula Oshima, unde salvatorii continuau vineri să caute supravieţuitori şi victime.

RomaniaTV.net
18 oct. 2013, 17:29
Taifunul Wipha, care a măturat Japonia, a ucis 24 de persoane

Potrivit ultimului bilanţ, trecerea puternicului taifun Wipha a provocat moartea a 24 de persoane, dintre care 22 pe Insula Oshima, unde membri ai Pazei de Coastă, scafandri, militari, poliţişti şi pompieri caută victime şi supravieţuitori.

Douăzeci şi şase de persoane sunt date dispărute într-o zonă din această insulă vulcanică, la 120 de kilometri de Tokyo, afectată de alunecări de teren. „Nu ştiu ce să fac. Toată lumea a murit în cartier, toţi cei pe care îi cunoşteam”, a declarat pentru AFP Masako Yanasu, în vârstă de 67 de ani, a cărei casă a fost grav deteriorată de alunecările de teren.

În zona capitalei Tokyo, salvatorii au descoperit cadavrul unui tânăr dat dispărut de miercuri pe o plajă. Taifunul Wipha, deşi nu a atins uscatul, a provocat ploi puternice şi rafale de vânt violente. Pe Insula Oshima, locuitorii se tem de-acum de sosirea unui nou taifun care se formează în sudul Japoniei.