Taiwanul susţine că a detectat 68 de avioane de război chinezeşti în apropierea coastelor sale

Taiwanul a declarat joi că Beijingul a zburat cu 68 de avioane militare şi a desfăşurat 10 nave de război în apropierea coastelor sale în doar câteva ore.

14 sept. 2023, 09:59
Taiwanul susţine că a detectat 68 de avioane de război chinezeşti în apropierea coastelor sale

„68 de avioane ale Armatei de Eliberare a Poporului şi 10 nave ale marinei chineze au fost detectate” între miercuri şi joi dimineaţa în jurul Taiwanului, a precizat Ministerul taiwanez al Apărării într-un comunicat.

Cu o zi mai devreme, Taipei a declarat că a detectat 35 de avioane militare în jurul insulei în câteva ore, unele dintre ele îndreptându-se spre Pacificul de Vest pentru a se alătura portavionului chinez Shandong în „antrenamente maritime şi aeriene comune”.

Ministerul taiwanez al Apărării a remarcat o creştere a incursiunilor chinezeşti pe mare şi aeriene în ultimele zile, potrivit News.ro.

În aprilie, Beijingul a efectuat exerciţii militare simulând o încercuire a insulei, după o întâlnire între preşedintele taiwanez Taďwan Tsai Ing-wen şi preşedintele Camerei Reprezentanţilor din SUA, Kevin McCarthy, în California.

Taiwanul trăieşte sub ameninţarea constantă a unei invazii din partea Beijingului, care consideră insula autonomă ca făcând parte din teritoriul său, pe care îl poate recupera prin forţă dacă este necesar.

Citeşte şi: Valeria și Dima au fost despărțiți de o tragedie chiar în ziua în care urmau să se logodească. Au fost accidentați de o mașină condusă de soţul unei foste deputate